Zanat zlata vredan- obućar zarađuje mnogo više od prosečne srpske plate (VIDEO)

Ivanjica- Iako je za mnoge zanatske radnje pitanje vremena kada će se zatvoriti, mala obućarska radionica u centru Ivanjice svakodnevno prima brojne mušterije kojima je potrebna popravka obuće. Njen gazda Dragan Simončević, počeo je da se bavi ovim zanatom 2000. godine kada je prvi put posetio obućarsku radnju u Nemačkoj. Vrednim radom i sa puno volje on je tada ovaj cenjeni zanat naučio od zeta.Retki su mladi ljudi koji danas žele da se bave zanatom, a Draganov sin Nikola, kojem je on preneo svoje znanje,  svetao je primer zanatlije koji uspeva u prestonici.

Kako kaže Dragan obuća se oduvek popravlja, a pogotovo danas kada je sve lošijeg kvaliteta i brže propada. Popravkom, pendzetiranjem, lepljenjem kvalitetnim materijalima iz Nemačke i Italije on im produžava rok trajanja.

il-simon- Zanat zlata vredan- obućar zarađuje mnogo više od prosečne srpske plate (VIDEO)

Nekada se govorilo da dobar zanat zlata vredi. Potreba za uslugama zanatlija nije prestala ni u 21. veku, ali je sve teže doći do pravog majstora svog zanata. Dobar primer daju stare iskusne zanatije poput Dragana, ali i mlađih poput njegovog sina Nikole koji u tradicionalnim poslovima vidi šansu za finansijsku stabilnost.

il-simon-1 Zanat zlata vredan- obućar zarađuje mnogo više od prosečne srpske plate (VIDEO)

You may also like...

1 Response

  1. Laska kaže:

    Nije on Dragan,to je lepi Gagi,jedan iz generacije pravih Ivanjičanina, svu sraću i zdravlja njemu i porodici!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *