Vidovdanska akcija dobrovoljnog davanja krvi u Ivanjici

Poštovani davaoci, poštovani sugrađani, pozivamo Vas na Letnju kampanju dobrovoljnog davanja krvi, koja će se održati 28.06. 2023. od 9 č  do 16 č –  sala Opštine Ivanjica  

Letnja kampanja   počela je 1. juna i trajaće do 30. septembra (četiri meseca) i odvija se pod sloganom „BEZ DAVALACA KRVI ŽIVOTU SU RUKE VEZANE“.

Potrebe za krvlju su svakodnevne. Optimalne rezerve krvi su 4% na broj stanovnika, da bi krv u svakom momentu čekala pacijenta.

Svi učestvujemo u obezbeđivanju dovoljnih količina krvi za pacijente u bolnicama: građani, koji imaju između 18 i 65 godina koji daju krv na akcijama koje organizuje Crveni krst, ovlašćena transfuziološka služba koja prikuplja, testira i priprema krv za primenu kod pacijenata kojima je potrebna radi terapije, lečenja ili izlečenja.

Neohodno je da  ovaj krug nesmetano kontinuirano funkcioniše, jer svako odstupanje u ovoj odgovornoj oblasti može ugroziti nečiji život. Svako od nas poznaje ili nekoga kome je potrebna krv ili kome je krv spasila život. Neki od nas su davaoci krvi a deo građana je već bio među primaocima krvi ili komponenata krvi.

Isključivo od  učešća građana na organizovanim akcijama dobrovoljnog davanja krvi zavise dovoljne rezerve krvi za sve pacijente .

Molimo sve građane koji su i do sada bili odgovorni i davali krv da se odazovu pozivima Crvenog krsta i daju . Takođe i sve one koji do sada nisu davali krv, da dođu obave besplatan lekarski pregled i po odobrenju lekara daju krv.

Krv je jedini lek koji nema alternativu.

 

Vaš Crveni krst

Pojas Vidovdanska akcija dobrovoljnog davanja krvi u Ivanjici

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *