Raspisan Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje (VIDEO)

Opština Ivanjica i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisale su Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje u 2023. godini.

Iz lokalnog budžeta opštine Ivanjica za aktivne mere zapošljavanja ove godine izdvojeno je 6 miliona dinara, koliko će biti obezbeđeno i iz resornog Ministarstva preko Nacionalne službe za zapošljavanje. U pitanju se dve mere: javni radovi i subvencije za samozapošljavanje, a poslednji rok za podnošenje zahteva je 17.jul 2023. godine.

Prioritet će imati teže zapošljive grupe među kojima su prema izvršenim analizama osobe sa invaliditetom, pripadnici nacionalnih manjina i lica sa prvim i drugim stepenom stručne spreme i ona koja su preko 12 meseci na evidenciji rada.

il-ivanjica Raspisan Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje (VIDEO) il-ivanjica1 Raspisan Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencija za samozapošljavanje (VIDEO)

 

Na evidenciji nacionalne službe za zapošljavanje u Ivanjici ima oko 2700 nezaposlenih lica. Prema rečima zamenika predsednika opštine Ivanjica, Nenada Glavinića, prethodnih godina je bilo mnogo veće interesovanje za aktivne mere zapošljavanja, pogotovo u sferi javnih radova. Što može svedočiti o tome da je većina nezapolsenih rešilo svoj radni status.

Sve informacije vezane za Javni poziv i potrebnu dokumentaciju zainteresovani mogu naći na sajtu opštine Ivanjica.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *