Akciji spašavanja povređenih lica i gašenja požara na Goliji prisustvovala Nacionalna garda Ohaja (VIDEO)

Pripadnici sektora za vanredne situacije Srbije i Nacionalne garde Ohaja, prisustvovali su danas vežbi gašenja požara i spašavanja povredjenih lica na Goliji koju su izveli, Vatrogasno spasilačke jedinice iz Ivanjice, Dobrovoljna vatrogasna društva iz Novog Pazara i Ivanjice i Crveni krst Ivanjica.

Vežba se ogledala u spašavanju lica koje je autom sletelo sa puta, izgubilo svet pri čemu je došlo do curenja goriva, izbijanja vatre koja se proširila na obližnju šumu. Slučajni prolaznik je primetio vatru i pozvao Vatrogasnu službu iz Ivanjice. Stizanjem na lice mesta komandir VSJ  uviđa razmere požara i poziva u ispomoć ekipe DVD-a iz Ivanjice i Novog Pazara kao i ekipu Crvenog krsta radi zbrinjavanja i evakuacije povređenog lica.

IL-CK-Ivanjica-i-Vatrogasno-drustvo- Akciji spašavanja povređenih lica i gašenja požara na Goliji prisustvovala Nacionalna garda Ohaja (VIDEO) IL-Gasenje-pozara- Akciji spašavanja povređenih lica i gašenja požara na Goliji prisustvovala Nacionalna garda Ohaja (VIDEO)

IL-Sinpeks-txt-600x100-banner- Akciji spašavanja povređenih lica i gašenja požara na Goliji prisustvovala Nacionalna garda Ohaja (VIDEO)

Formiraju se tri zone gašenja požara tako da se vatra opkoljava i vrši se gašenje od spolja ka sredini pri čemu se nailazi na lice koje je bez svesti ošamućeno dimom. Uz pomoć ekipe Crvenog krsta, licu se pruža prva pomoć i transportuje se u najbližu zdravstvenu ustanovu a požar se uspešno gasi.

IL-Akcija-spasavanja- Akciji spašavanja povređenih lica i gašenja požara na Goliji prisustvovala Nacionalna garda Ohaja (VIDEO)

Komandir Nacionalne garde Ohaja, Stiv  Brejtfelder, rekao je da je veoma zadovoljan spremnošću čitave ekipe da reaguje u kriznim situacijama kao i činjenicom da je saradnja između dva susedna grada odlična.

IL-Nacionalna-garda-Ohaja- Akciji spašavanja povređenih lica i gašenja požara na Goliji prisustvovala Nacionalna garda Ohaja (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *