Javna rasprava o nacrtu Plana razvoja opštine Ivanjica za period 2023-2030. godine (VIDEO)

Ivanjica – Nacrt Plana razvoja opštine Ivanjica za period 2023-2030. godine, biće na javnoj raspravi do 29. juna. Lokalna samouprava poziva građane, udruženja, stručnu i ostalu javnost da učestvuju u javnoj raspravi. Plan je sačinjen u saradnji sa GIZ-om, Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj i Centrom za regulatorne reforme.

Pomoćnik predsednika opštine i koordinator ovog tima, Aleksandar Radonjić, zahvalio se građanima koji su kroz anketiranje dali dobre i konstruktivne predloge gde je većina i uvrštena u Plan razvoja,a posebno je pohvalio zainteresovanost ljudi iz dijaspore.

Predlozi, primedbe, sugestije građana i ostalih učesnika u javnoj raspravi mogu se dostaviti putem elektronske pošte na adresu [email protected]  ili poštom  na adresu: Venijamina Marinković br. 1 ili ličnom dostavom na pisarnicu  Opštine Ivanjica – sa napomenom na koverti: „Za javnu raspravu o Nacrtu Plana razvoja opštine Ivanjica za period 2023-2030. godine”, najkasnije do 29.06 2023. godine do 14,00 časova

IL-Ivanjica-dron- Javna rasprava o nacrtu Plana razvoja opštine Ivanjica za period 2023-2030. godine (VIDEO)

Predlozi se dostavljaju na Obrascu koji se može preuzeti na internet stranici opštine www.ivanjica.gvo.rs , ili u prostorijama opštine.

Po okončanju javne rasprave opština Ivanjica će analizirati sve predloge, primedbe i sugestije učesnika u javnoj raspravi i na osnovu toga sačiniti Izveštaj o sprovedenoj javnoj raspravi o Nacrtu Plana, koji će biti objavljen na internet stranici Opštine u roku od 15 dana nakon okončanja javne rasprave.

You may also like...

1 Response

  1. IGI – Ivanjička Građanska Inicijativa kaže:

    Plan razvoja je SVETO PISMO razvoja jednog grada on sadrži podatke o stanju prirodnih resursa, privrede, poljoprivrede, važnih za život i rad. Na osnovu ovih podataka i u skladu sa potrebama građana i privrede, utvrđuju se prioritetni ciljevi razvoja kojima se stremi u budućem periodu.
    Na osnovu praktičnog iskustva u izradi plana razvoja , kvalitetan plan razvoja mora da definiše stvarne, jasne i dostižne ciljeve, čije sprovođenje je moguće meriti vremenski i finasijski kroz profit.
    Ovaj plan razvoja može biti dobra osnova za pokretanje uspavanih građana da svojim idejama i kapitelom pokranu posrnulu privredu Ivanjice.
    Znači ovaj plan razvoje jasno nameće obaveza JLS da se drže rokova, a da građani, privrednici uzmu aktivno učešće u implementacija samog plana razvoja i da svi od njega imamo koristi.
    E bojimo se da ovaj plan ne ostane samo – MRTVO SLOVO NA PAPIRU –

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *