Mečke sve bliže centru Ivanjice

Pčelinjak Mikana Šuluburića iz Ivanjice već drugu godinu zaredom na meti je mečke, koja se u ivanjičkom kraju gotovo odomaćila. Sve češće smo svedoci događaja koji potvrđuju da su mečke iz divljine stigle na samo par kilometara od Ivanjice, a tragovi jedne nađeni su tokom vikenda u mestu Tićevac, destak kilometara od centra grada.

il-kosnice-2 Mečke sve bliže centru Ivanjice
„Komšija Zoran me je zvao u subotu i rekao da su mi sve košnice ispreturane. Odmah smo znali da je u pitanju mečka, koja se opet nameračila na moj pčelinjak. Prošle godine mi je uništila tri košnice, a i sada je napravila veliku materijalnu štetu. Pozvao sam policiju prvenstveno jer se bojim za komšije. To je mesto koje se nalazi samo par metara od prvih kuća pa ne bih voleo da nekom mečka preseče put.“- kaže Mikan Šuluburić za Infoligu.

il-kosnice-med Mečke sve bliže centru Ivanjice

Štetu koju mu je pričinio nepozvan gost prijavio je pčelarskom društvu, ali kako kaže ni prošlogodišnji gubitak nije uspeo da nadoknati.

You may also like...

1 Response

  1. 17/05/2023

    […] Pčelinjak Mikana Šuluburića iz Ivanjice već drugu godinu zaredom na meti je mečke, koja se u ivanjičkom kraju gotovo odomaćila. Sve češće smo svedoci događaja koji potvrđuju da su mečke iz divljine stigle na samo nekoliko kilometara od Ivanjice, a tragovi jedne nađeni su tokom vikenda u mestu Tićevac, desetak kilometara od centra grada, prenosi Infoliga. […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *