Preko hiljadu vozača kažnjeno tokom vaskršnjih praznika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku, tokom vaskršnjih praznika, u pojačanoj kontroli saobraćaja otkrili su i sankcionisali ukupno 1.033 prekršaja.

Najviše je otkriveno prekršaja prekoračenja brzine 722, zatim 58 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 27 prekršaja nepropisnog korišćenja telefona u toku vožnje.

Saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja 68 vozača, od kojih 62 koji su vozili pod dejstvom alkohola i 6 pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U Katrzi, iz saobraćaja je isključen šezdesetdvogodišnji vozač „bmv“ koji je prekoračio brzinu za 114,3 kilometra, dok je u Mrčajevcima zaustavljen tridesetogodišnji vozač „alfa romea“ koji je vozio sa 2,23 promila alkohola u organizmu.

Takođe, saobraćajna policija je u Čačku zatekla četrdesetogodišnjeg vozača „škode“ sa 2,02 promila alkohola u organizmu, a u Lučanima šezdesetsedmogodišnjaka koji je upravljao „opelom“ sa 2,06 promila.

il-policija Preko hiljadu vozača kažnjeno tokom vaskršnjih praznika

Protiv svih vozača biće podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

You may also like...

3 Responses

  1. Darko kaže:

    722 prekoracenja brzine u zasedama na mestima prelaska sa 80 na 50-60 dozvoljene brzine…alal vera,sto jednostavno ne kazete koliko treba oteti narodu ovaj mesec pa da se organizujemo….

  2. IGI – Ivanjička Građanska Inicijativa kaže:

    Konzumacijom alkohola se zapravo vrši intoksikacija organizma koja se u različitim stadijumima opijenosti odražava na psihofizičko stanje čoveka.
    Alkohol negativno utiče na čula i proces pravilnog rasuđivanja i razmišljanja.
    U zavisnosti od koncentracije alkohola u krvi dolazi do pojava pijanog stanja koje karakterišu slabije reakcije.
    Ovakvo psihofizičko stanje nikako nije u skladu sa zahtevima koje pred vozača stavlja upravljanje automobilom po ulicama i putevima.
    O tome svedoči i statistika Agencije za bezbednost saobraćaja koja kaže da godišnje u saobraćajnim nezgodama uzrokovanim psihofizičkim stanjem vozača pogine preko 300 lica i ono što brine da je ta tendencija rasta smrtnosi u saobraćajnim udesima u zabrinjavajućem porastu.
    Naročitu pažnju privlači i to što u ovim saobraćajnim nezgodama često stradaju mladi učesnici u saobraćaju.
    P.S.
    Ako se odlučite da se opustite uz neku čašicu više nemojte sedati za volan.
    Poštujte svoj i tuđe živote.

  3. Miks kaže:

    6.58% pijanih vozača na putevima. Katastrofalna statistika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *