Deda Roćko ljubav prema rodnoj zemlji i ognjištu preneo na unuke: ”Ne bismo menjali dedovinu za fotelju nikada” (VIDEO)

Ivanjica – Rodoljub Roćko Bugarčić iz Ivanjice osam decenija uspešno razvija svoje poljoprivredno domaćinstvo , od volova i rabadžijanja postao je  vodeći domaćin u selu, ali ipak njegov najveći uspeh je što je ljubav prema rodnoj zemlji i ognjištu preneo na potomke.  Danas se sve generacije Bugarčića ozbiljno bave proizvodnjom krompira, malina, šljiva, imaju krave, volove, konje, ovce, svinje, kokoške i svu potrebnu mehanizaciju za poljoprivredne poslove.

Deda Roćko  je veliki radnik, vredan i pošten čovek kažu u selu a ništa manje reči hvale meštani nemaju ni za njegove potomke. Čak su i unuci Rade (18) i Milan (20) odlučili da uporedo sa školovanjem i fakultetskim obavezama nastave da se bave poljoprivredom i razvijaju porodičnu tradiciju.

IL-Bugarcici- Deda Roćko ljubav prema rodnoj zemlji i ognjištu preneo na unuke: ''Ne bismo menjali dedovinu za fotelju nikada'' (VIDEO) IL-Rade-Bugarcic- Deda Roćko ljubav prema rodnoj zemlji i ognjištu preneo na unuke: ''Ne bismo menjali dedovinu za fotelju nikada'' (VIDEO)

Ljubav prema ognjištu i rodnoj zemlji koju je Roćko preneo na porodicu toliko je jaka da ne postoji razlog zbog koga bi najmlađi Bugarčići napustili dedovinu.

IL-Rocko-Bugarcic-i-unuci- Deda Roćko ljubav prema rodnoj zemlji i ognjištu preneo na unuke: ''Ne bismo menjali dedovinu za fotelju nikada'' (VIDEO)

Bugarčići nemaju radno vreme ali ne bi menjali zemlju za fotelju ni pod kakvim uslovima. Jedino što im ne odgovara i što voleli da se promeni u Srbiji je tržište koje je veoma nestabilno. Deda Roćko je imao priliku da posluje i u Nemačkoj gde, kako kaže, sve što proizvedeš odmah bude otkupljeno po dogovorenoj ceni, a kod nas je plasman robe uvek neizvestan.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *