Počele prijave za premiju na mleko

Pre dva dana raspisan je javni poziv za premiju na mleko za prvi kvartal preko eAgrara, a u petak, 7. aprila biće raspisan i javni poziv za davanja po hektaru. Subvencija za mleko za prvi kvartal će trajati do 18. aprila.

Ministarka Jelena Tanasković izjavila je da se prijave za premiju za mleko, kao i do sada, podnose preko mlekara, a postoji i mogućnost neposrednog prijavljivanja primarnih proizvođača. Takođe, ona je najavila da će u četvrtak na sednici Vlade Republike Srbije biti usvojena nova uredba, koja će omogućiti da se za davanja po hektaru prijave svi poljoprivrednici koji su registrovali gazdinstvo do 31. marta ove godine.

Prethodno je bilo propisano da za ovu vrstu subvencija u 2023. godini mogu konkurisati poljoprivredna gazdinstva koja su bila registrovana do septembra 2022. godine.

„Do sada su poljoprivrednici dobijali po hektaru sa upisom na septembar prethodne godine, mi smo to sada pomerili kako bi mogao veći opseg poljoprivrednika da dobije subvenciju“, naglasila je Tanasković.

Sva poljoprivredna gazdinstva koja su prijavljena sa 31. martom, će moći da se prijave za subvenciju po hektaru, koja iznosi ukupno 9.000 dinara – 6.000 dinara plus 3.000 dinara regres za gorivo, precizirala je Tanasković.

Tanasković je navela da će javni poziv za tu subvenciju krenuti u petak i trajaće 40 dana, kako bi poljoprivrednici mogli da se prijave.

„Ovo je da bi bio obuhvaćen veći opseg poljoprivrednika i da se ne bi zatvorila baza sa septembrom prošle godine, već da bi u duhu eAgrara, to bilo sa 31.martom ove godine. To je jako bitna stvar“, kazala je Tanasković.

Kako je istakla, Ministarstvo na čijem je čelu, uz pomoć predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i cele Vlade, uspelo je da dobije novi opseg kojim će se pokriti što veći broj poljoprivrednika.

IL-krave-tosovici- Počele prijave za premiju na mleko

InfoLIGA/www.minpolj.gov.rs

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *