U Lučanima održano predavanje na temu ”Post i molitva u toku posta”

Danas je u velikoj sali Doma kulture u Lučanima otac Gojko Perović, po blagoslovu Episkopa žičkog G. Justina, a u organizaciji Crkvene opštine Lučani,  održao  predavanje na temu: “Post i molitva u toku posta”. Predavač protojerej – stavrofor,  Gojko Perović je na sebi svojstven način dao precizne odgovore na veoma ozbiljna pitanja koja dolaze usred Vaskrsnjeg posta. ”

IL-Lucani-ocevi-dom-kulture- U Lučanima održano predavanje na temu ''Post i molitva u toku posta''

-Mi stalno živimo u grehu. Tolika je naša vezanost za hranu, odmor, relaksaciju, da mi pravimo idole od toga… Iz toga proizilazi i bludni život. A naša nasušna potreba, da bi nam duh disao, naša nasušna potreba je post. Čovek koji ne posti on ne pomaže sebi. Nije precizno reći da greši. Recimo on ne pomaže sebi da se oslobodi od greha. Post je jedan način da se oslobodimo od greha. Kada se čovek trudi oko posta, njegova duša i telo se oslobađaju od greha. Čovek sam po sebi nije svet. Treba stalno da se trudiš.  Ako si sinoć bio rapoložen, to ne znači da te ujutru neće sačekati neki problem. Zato svaki dan treba da se trudimo, opet i opet da se oslobađamo od greha. Zato je post tu dobar jer nas oslobađa od greha. Daje nam pravac kojim treba da se krećemo.”

IL-Lucani-ocevi-dom-kulture-publika- U Lučanima održano predavanje na temu ''Post i molitva u toku posta''

Otac Rade Marić, ispred Crkvene opštine Lučani, izrazio je zadovoljstvo povodom posete oca Gojka Perovića i zahvalio se meštanima Lučana koji su u velikom broju došli da čuju predavanje. Najavio je u narednom periodu češća okupljanja i predavanja na ovu temu.

IL-Lucani-ocevi-dom-kulture-publika-2 U Lučanima održano predavanje na temu ''Post i molitva u toku posta''

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *