Folklorni kamp “Katići 2021” okupio preko stotinu mališana iz cele Srbije

U organizaciji KUD „Moravica“ iz Ivanjice,  na Katićima se okupilo oko 150 mališana iz raznih delova Srbije, Kraljeva, Beograda, Bačke Palanke… Deca su u okviru folklornog kampa „Katići 2021“ imali veoma zanimljive i kreativne radionce gde su učili nove igra, družili se i takmičili a poseban akcenat stavljen je na srpsku nardonu tradiciju.

IL-katici-folkolrni-kamp-3 Folklorni kamp "Katići 2021" okupio preko stotinu mališana iz cele Srbije

Mladi folkloraši imali su priliku da uče istoriju nastanka pesama i igara iz ovog kraja, kao i narodnih nošnji.  Sastavni deo ovog kampa bio je i veliki defile kroz centar grada, nakon čega su učesnici u glavnoj ulici priredili koncert za sve građane.

Ovakav kamp je po prvi put održan u Ivanjici, a organizatori ističu da je cilj što više sličnih aktivnosti u narednom periodu.

IL-katici-folkolrni-kamp-2 Folklorni kamp "Katići 2021" okupio preko stotinu mališana iz cele Srbije

-Zahvalni smo hotelu Katići, brvnarama Logos i panisonu Obradović na gostoprimsvu i lepom boravku u njihovim objektima. Zadovoljni smo odzivom učesnika i to nam je podstrek da nastavimo sa organizacijom i narednih godina kako bi se deca upoznavala sa kulturnom tradicijom našeg kraja. –  rekao je organizator Vladan Jeremić.

IL-katici-folkolrni-kamp-centar- Folklorni kamp "Katići 2021" okupio preko stotinu mališana iz cele Srbije

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *