Trotoari u Ivanjici okupirani automobilima, pešaci se ne osećaju bezbedno VIDEO)

Nedostatak parking mesta u Ivanjici kao i nesavesno ponašanje pojedinih vozača doveli do toga da trotoari više budu u službi automobila nego pešaka. Sve češće majke sa decom kao i drugi građani moraju da se kreću kolovozom jer su na trotoaru parkirana kola.  Čini se da je najgore u Javorskoj ulici gde morate otvoriti četvore oči bez obzira da li ste pešak ili vozač.  Kolovozi su zbog paralelnog parkiranja sa obe strane suženi a trotoari okupirani.

Ovako stanje u Ivanjici je već duže vreme. Automobila je sve više a obzira prema pešacima sve manje. Parking prostora nema dovoljno pa se ne nazire drugo rešenje osim nadležnih institucija koje moraju preduzeti potrebne korake kako bi se situacija poboljšala jer ništa nije važnije od ljudskih života.

IL-Parkiranje-javorska-ulica-2 Trotoari u Ivanjici okupirani automobilima, pešaci se ne osećaju bezbedno VIDEO) IL-Parkiranje-javorska-ulica-dron Trotoari u Ivanjici okupirani automobilima, pešaci se ne osećaju bezbedno VIDEO) IL-Parkiranje-naslovna- Trotoari u Ivanjici okupirani automobilima, pešaci se ne osećaju bezbedno VIDEO)

You may also like...

3 Responses

  1. Sara kaže:

    Automobili i smeće na sve strane po ulicama pa ja vas pitam ima li ko da je zadužen i prima platu za resavanje ovih problema? I ako ima, a ne radi svoj posao, da li treba da odgovara?

  2. IGI – Ivanjička Građanska Inicijativa kaže:

    Tema je izuzetno aktuelna a problem gotovo nerešiv.
    Sav ovaj cirkus previše dugo traje da bi se sad rešavao. Nije se mislilo kada je počela kupvina polovnjaka. Oni koji brinu o ovom gradu nisu imali viziju i nisu skontali šta nas čeka.Nije se ulagalo u nove parkunge par stotina metara dalje od strogog centra, kako bi sam centaar rasteretili, kao što to rade na primer u Slovenije. Vlast pravila bespotrebne terene i igrališta na kojima nema nikad niko.I tako oduzimajući ionako mali prostor za nove parkinge. E sad IGI pita – čemu oni tereni prde prazni ispod Anemije? Zar ono ne može da se pretvori u parkibg za 200 auta i da dvoje mladih se zaposli i pošteno zarađuju svoje parče hleba.
    Ostavimo to 🙁
    Stižu taze prilozi našem kadiluku
    Ali evo IGI-ju sa terena upravo stižu slične vesti, građanin izveštava narodnu vlast i lokalne medije.
    Danas oko 10 i 25 na Keju katastrofa. Kamion sa prikolicom MIVEKS se zaglavuo u koloni, jer neki dilber na trotoaru pred soliterom, gde su upravo postavljeni podzemni kontejneri, parkirao merdžu i otišao u kafić. Deca izašla na školski odmor okupila se, grickaju grickalice piju sokić i gledaju blokadu misleći da protestuju malinari. U dubini keja vide se vozila što idu iz bolnice, kreću se ka soliteru praveći veći krkljanac. iako mogu kružno da izađu na bolničku kapiju, ali verovatno da ne znaju da ta kapija postoju i služi upravo tome, da kad tu uđeš možeš tu i da izađaš. Da haos bude veći cisterna gracke čistoće JKP se poprečila na sred puta i ona nekim crevom džara zapušenu kanalizaciju.
    Bolesnici stariji i slabijeg imovnog stnja, koji nemaju aute ili para za taksi glavrnjaju pešice putem jer su trotoari zakrčeni poprečenim vozilima, Dok ovi sa parkunga uspod stanbenih zgrada manervišuću pomažu jeni drugima da pobegnu iz haosa, okreći aute u kontra smaru i ćeraju nazad ka bolnici a ovi iz bolnice krenuli ka soliteru. Cerkus božiji. Ovo ima samo u Ivanjici. Doduše narod voli cirkus.
    Sve to mirno gleda komunalac u žutom prsliku na kome čitljivo piše – PARKING SERVIS –
    E ovaj problem ne može rešiti ni SVESEN BOG !!!

  3. Srks kaže:

    Slikajte islod kruznog toka i prikazite bahatost jedne porodice koja 5 auta ostavlja,od kruznog toka pa duz trotoara ka centru grada

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *