Popularni pisac za decu Jasminka Petrović gost ivanjičkih osnovnih škola (VIDEO)

Gost Ivanjice danas je bila popularni pisac za decu i mlade, Jasminka Petrović. Ona se prvo predstavila učenicima OŠ’’ Milinko Kušić’’ sa kojima je razgovarala o temama zanimljivim za njihov uzrast kao i likovima svojih dela koji šalju jasne poruke mladima.

Inicijativa da Jasmina dođe u Ivanjicu potekla je od profesora razredne nastave Dušiće Savić koja je motivisana željama učenika organizovala gostovanje ove popularne spisateljice.

Nakon uspešnog gostovanja u OŠ’’Milinko Kušić’’, Jasmina Petrović učestvovala je i na interaktivnoj tribini u OŠ ‘’Sreten Lazarević’’ u Prilikama. Domačini su joj bili učenici i nastavnici iz Kluba čitalaca ove obrazovne ustanove.

IL-OS-MK- Popularni pisac za decu Jasminka Petrović gost ivanjičkih osnovnih škola (VIDEO) IL-OS-SL- Popularni pisac za decu Jasminka Petrović gost ivanjičkih osnovnih škola (VIDEO)

Za svoj rad Jasminka Petrović višestruko je nagrađivana. Njene knjige (Škola, Seks za početnike, Bonton, Kako postati i ostati glup, Ovo je najstrašniji dan u mom životu, Mame, Hoću kući, Dugina dolina, Pametna knjiga za mamu i tatu…) prevedene su na blizu trideset jezika. Knjige Jasminke Petrović dva puta su se našle među 200 najboljih dečjih knjiga na svetu u izboru časopisa White Raven Međunarodne omladinske biblioteke (Internationale Jugendbibliothek) u Minhenu: godine 2016. roman’’ Leto kada sam naučila da letim’’ i 2017. kratki roman za početno čitanje ‘’Hoću kući’’.

IL-Jasminka-Petrovic-Prilike- Popularni pisac za decu Jasminka Petrović gost ivanjičkih osnovnih škola (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *