U Čajetini doneta odluka o smanjenju cena za nepropisno parkiranje

Na tridesetom zasedanju Skupštine opštine Čajetina  odbornici su doneli odluku da uvaže zahteve građana opštine Čajetina i gostiju Zlatibora da se smanje iznosi za nepropisno parkiranje tako da one sada iznose 5.000 dinara za fizička lica, kao i za preduzetnike i odgovorna lica u pravnom licu, a 10 hiljada za pravna lica. Ti iznosi se prepolovljavaju ukoliko se plate u roku od osam dana.

„Donete su i odluke o uređivanju građevinskog zemljišta sredstvima investitora u mestima Zlatibor i Čajetina, a usvojene su izmene statuta Biblioteke „LJubiša R. Đenić“ i Kulturnog centra Čajetina kako bi se oni uskladili sa novim Zakonom o kulturi. Izvršeno je povećanje kapitala u Komunalnom javnom preduzeću Zlatibor i u Eko agraru i doneto je nekoliko odluka o otuđenju građevinskog zemljišta radi ispravke granica parcela,“ izjavio je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić nakon održane sednice skupštine.

Nakon usvajanja opštinskog budžeta, nastavio je Đurić, već smo počeli sa raspisivanjem tendera za investicione radove, i praktično se pripremamo da na proleće možemo da počnemo nekoliko značajnih infrastrukturnih poslova. Nakon što je u prošloj godini urađeno četiri kilometra i dvesta metara cevovoda, sa početkom proleća nastavljamo sa radovima. Ove godine nastavljamo sa izgradnjom vodovoda Sušičko vrelo, sa izgradnjom cevovoda od Žigalskog visa do Čajetine i Zlatibora, kao i sa izgradnjom crpne stanice i rezervoara na Žigalskom visu.

IL-Skupstina-cajetina U Čajetini doneta odluka o smanjenju cena za nepropisno parkiranje

Takođe je planiran i početak radova na izgradnji fudbalskih terena na Zlatiboru. Projekat je završen, a u planu je izgradnja 20 fudbalskih terena, koje ćemo graditi u fazama. Nastavljamo izgradnju putne obilaznice oko Zlatibora, a tender za izgradnju puteva je u završnoj fazi, tako da očekujem da će nakon ove sednice biti raspisani ti tenderi.

Čim vremenski uslovi to dozvole, krećemo sa radovima na izgradnji nove javne rasvete, izgradnji sekundarnih vodovodnih mreža na samom Zlatiboru, u Čajetini i u seoskim mesnim zajednicama. Radovi će se odvijati na uređenju jednog parka i igrališta od Kolibe ka Postrojenju za preradu otpadnih voda, kao i na izgradnji pešačke staze od početne stanice gondole do međustanice odnosno od centra Zlatibora do Ribničkog jezera. Ove godine krećemo sa izradom projektne dokumentacije za izgradnju golf terena i automotodroma na Zlatiboru, naveo je Đurić neke od najznačajnijih kapitalnih investicija sa kojima će se uskoro krenuti na Zlatiboru.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *