Noćas opet zavejani automobili – Mašine za čišćenje snega ne mogu da prođu, upozorenja uzaludna

Ivanjica – Zaposleni u ivanjičkom preduzeću ’’Putevi’’ vode danonoćnu borbu sa snežnim nanosima na Goliji koji su na nekim mestima visoki preko metra. U svim višim zonama ove opštine snega ima pola metra pa dodatne probleme stvaraju nesavesni vozači i avanturisti koji se zaglavljuju u smetovima. Dosta se vremena troši na pomoć zavejanima,  a svaki auto koji ostane na putu onemogućava mehanizaciji da prođe i očisti taj pravac. Apeli su uzaludni.

Noćas su na putu Močioci-Jasenovo ostala dva automobila u snegu, pa čistač do ranih jutarnjih časova nije mogao da prođe.

IL-Zaglavljeni-u-snegu-2 Noćas opet zavejani automobili - Mašine za čišćenje snega ne mogu da prođu, upozorenja uzaludna

-Ovo nam stvarno stvara ogromne probleme. Iako apelujemo svakodnevno da ne kreću na planinu zbog loših vremenskih uslova, pola vremena trošimo na vađenje zavejanih automobila iz smetova dok nam mašine stoje. Ljudi prosto ne mogu da shvate da se na Goliji za dva minuta zbog olujnog vetra i snega stvori smet koji vas zatrpa. Sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo su na terenu, non stop se čisti, prohodni su svi putevi  osim pravca Golijska reka-Preko brdo-Odvraćenica i prema Dugoj poljani. Utabanog  snega na kolovozima ima oko pet centimetar i otežano je kretanje.-kažu iz preduzeća ’’Putevi’’ Ivanjica.

IL-Ciscenje-puteva Noćas opet zavejani automobili - Mašine za čišćenje snega ne mogu da prođu, upozorenja uzaludna

Sneg koji je juče padao pojačanim intezitetom zavejao je gradske ulice i trotoare.

-Čisti se bez prestanka od juče ali situaciju nam je otežavala činjenica da sneg nije prestajao da pada. Očistimo jedan pravac i on je za par minuta ponovo pod snegom. Jutros smo uspeli da glavne deonice u gradu pročistimo, kreće se intezivno sa uklanjanjem snega na trotoarijma i to prema prioritetima, prilazi školama, vrtićima, Domu zdravlja, ustanovama, nakon čega ćemo čistiti i u sporednim ulicama i sokacima. Molimo građane, zbog najavljenih niskih temperatura, da se jave u Komunalno preduzeće i preuzmu so ili tečnost kako bi obezbedili siguran prilaz svojim domovima.-kažu u JKP ’’Ivanjica’’.

IL-Putevi-Ivanjica Noćas opet zavejani automobili - Mašine za čišćenje snega ne mogu da prođu, upozorenja uzaludna

You may also like...

1 Response

  1. Rale kaže:

    Tek ce biti posla kad strucnjaci naprave auto put preko Pesteri…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *