Javna prezentacija projekta glavne ulice (FOTO)

Opštinska uprava opštine Ivanjica oglašava Javni poziv za prezentaciju projekta:

1. Urbanistički projekat za parterno uređenje ulica Milinka Kušića, Majora Ilića i gradskog trga u Ivanjici.

Javna prezentacija urbanističkog projekta za parterno uređenje ulica Milinka Kušića, Majora Ilića i gradskog trga u Ivanjici,  ordžaće se  7 dana, od 7. do 14. februara 2022.godine, u zgradi opštinske uprave opštine Ivanjica, u kancelariji br.16, ulica Venijamnina Marinkovića br.1, radnim danima od 09:00 do 14:00 časova.

IL-GLAvna-ulica-projekat Javna prezentacija projekta glavne ulice (FOTO)

• Fizička i pravna lica primedbe na Urbanistički projekat za parterno uređenje ulica Milinka Kušića, Majora Ilića i gradskog trga u Ivanjici, mogu dostaviti na pisarnici Opštinske uprave Ivanjica (uslužni centar šalter br.1) isključivo u pisanom obliku zaključno sa 14. 02. 2022. godine.

• Zainteresovanim fizičkim i pravnim licima koja vrše uvid u Urbanistički projekat za parterno uređenje ulica Milinka Kušića, Majora Ilića i gradskog trga u Ivanjici sve potrebne informacije i stručnu pomoć u vezi sa pojedinim rešenjima i eventualnim davanjem primedbi, pružiće Opštinska uprava-Odeljenje za urbanizam i komunalne poslove, ovlašćeno lice za davanje obaveštenja je Miljko Glavinić, dia., kontakt telefon: 064/88-99-455.

• U toku trajanja javne prezentacije oglas Urbanističkog projekta za parterno uređenje ulica Milinka Kušića, Majora Ilića i gradskog trga u Ivanjici biće izložen na oglasnoj tabli Opštine Ivanjica i na internet stranici Opštine Ivanjica www.ivanjica.gov.rs,

• U roku od tri dana od dana završetka javne prezentacije Opštinska uprava-Odeljenje za urbanizam i komunalne poslove će dostaviti Komisiji za planove opštine Ivanjica Urbanistički projekat za parterno uređenje ulica Milinka Kušića, Majora Ilića i gradskog trga u Ivanjici sa Izveštajem o održanoj javnoj prezentaciji, koji sadrži sve primedbe i sugestije zainteresovanih lica, dostavljene u periodu održavanja javne prezentacije, u skladu sa Zakonom.

ploca-2 Javna prezentacija projekta glavne ulice (FOTO)

Komisija za planove je dužna da u roku od 8 dana izvrši proveru usklađenosti Urbanističkog projekta za parterno uređenje ulica Milinka Kušića, Majora Ilića i gradskog trga u Ivanjici sa Prostornim planom opštine Ivanjica („Službeni list opštine Ivanjica“, br. 3/13), Planom generalne regulacije Ivanjice („Službeni list opštine Ivanjica“, br. 14/16) i Zakonom o planiranju i izgradnji (“Sl. glasnik RS”, br. 72/2009, 81/2009, 64/2010 – odluka US RS, 24/2011, 121/2012, 42/2013 – odluka US RS, 50/2013 – odluka US RS, 98/2013 – odluka US RS, 132/2014, 145/2014, 83/2018, 31/2019, 37/2019 – dr. zakon, 9/2020 i 52/2021), razmotri sve pismene primedbe i sugestije dostavljene u Izveštaju iz prethodnog stava i u navedenom roku dostavi svoj Izveštaj sa mišljenjem Odeljenju za urbanizam i komunalne poslove opštine Ivanjica, u skladu sa Zakonom.

You may also like...

6 Responses

  1. Da se narod pita kaže:

    Hvala onima koji su intervenisali da se komentar objavi !

    Idemo dalje i građani pitaju da im se taksativno odgovori na ova pitanja.
    Koliki su predviđeni troškovi projekta?
    1. Ko je uradio projektnu dokumetaciju i koliko je to koštalo
    2. Ko je imenovan za nadzorni odbor
    3. Kada će početi radovi i do kada će da traju?
    4. Koliko će koštati rekonstrukcija vodovodne mreže
    5. Koliki će biti troškovi izgradnje kanalizacione mreže i atmosverskih odvoda?
    6. Koliko će koštati podzemne instalacije optičkog i telefonskog kabla i električnog voda?
    7. Koliko će da košta polaganje vodova za gasovod?
    8. Koliko će koštati popločavanje, lampioni, novo zelenilo i klupe ?
    9. Koliko će da košta stručni nazor
    10. Koliko košta ispitivanje stabilnosti terena ?
    11. Koliko će koštati usluge kordinatora za bezbednost ostali nepredviđeni troškovi.

    P.S.
    Narod očekuje odgovor i u ime naroda vas srdačno pozdravljmo,

  2. Realnost kaže:

    Svaka vam cast. Ne obazirite se na zlurade komentare i samo napred. Ukoliko sredite glavnu ulicu i sportski centar uradicete vise nego sve prethodne vlasti zajedno. Dela govore, reci su prasina.
    Ovo je veoma pristojan projekat i red je da Ivanjica ima lepo uredjen centar.
    Jos jednom pohvale za lokalnu samoupravu

    • Aktivista - pesimista kaže:

      Jeste tragična realnost 🙂
      Mi nemamo stručnjake i izvođače za takav “podvig”. Takav je projekat treba da podrazumeva rekonstrukcije vodovoda, kanalizacije, odliv atmosverskih voda, i gasifikaciju.vrednost bi terbala da iznosi, po slobodnoj proceno, oko 4,5 miliona evra. Kao nauk neka narod pogleda kako je rekonstruisan onaj deo ulice od Opštine ka Domu Invalida. Sve one nagnute trotoare sa desne strane kolovoza i loše slozene koce kad zaledi da se slomiš prelazeći preko njih.
      Mesto da se pod hitno reši problem žičanog mosta koji svojom rezonantnom nestbilnošću preti kidanjem gde pešaci mogu nastradati. Vlast hoće da šminka glavnu ulicu dok su druge ulice u žalosnom stanju.
      Ovo će ostati zapisano za istoriju naših velikih pregalačkih dela !!!

  3. Kum kaže:

    Vec godinama cekamo na promenu i uredjenje glavne ulice. Vljda nece biti samo predizborno obecanje….Arilje Pozega Cacak i svi blizi nama gradovi vec odavno imaju lep uredjen centar grada,samo smo mi jos ostali u 70-im godinama proslog veka…. a cafedilzije u gl.ulici da se strpe zbog gubitka jer ce posle obnove imati lepsi izgled ulice i vise posla….

  4. Vesna kaže:

    Lepo je sve,imam jednu sugestiju, trebalo bi da konsultuju Opštinu Kula kako se to radi! U Kuli su tri puta postavljali i popravljali i naravno upropastili centar Kula! Toliko o struci i nauci!
    Srećno Ivanjinčani!

  5. Leksy kaže:

    Ja bih uputio predlog nadležnima u opš. upravi da li bi bilo izvodljivo u Ivanjici u gradskom parku napraviti japanski vrt?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *