Profesorka Verica Kostić iz Ivanjice dobitnica Svetosavske nagrade (VIDEO)

Verica Kostić, profesor srpskog jezika i književnosti – master, doktorand Filološkog fakulteta u Beogradu i nastavnik srpskog jezika i književnosti u OŠ „Sreten Lazarević” iz Prilika, opština Ivanjica, jedan je od ovogodišnjih dobitnika Svetosavske nagrade Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Iako broji samo 37 životnih godina, Verica Кostić ima veoma bogatu profesionalnu biografiju. Reč je o nastavniku visoko razvijenih kompetencija, čije su metodičke pripreme osvajale više puta nagradu „Milija Nikolić” koju najboljim metodičarima dodeljuje Društvo za srpski jezik i književnost iz Beograda.

Projekat „Raskovnik – Mladi čuvari srpske narodne kulture” podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja.

Direktor OŠ ‘’Sreten Lazervić’’ iz Prilika, Miladin Božović, čestitao je profesorki Kostić,u ime celokupnog kolektiva škole, osvajanje ovog veoma značajnog priznanja.

IL-Verica-Kostic- Profesorka Verica Kostić iz Ivanjice dobitnica Svetosavske nagrade (VIDEO)

Osim podrške razvoju učeničkih kompetencija i obrazovnovaspitne uloge, Verica Кostić u svojoj sredini ima i kulturnu misiju, kao neko ko je čuvar narodne tradicije, srpskog jezika i ćirilice. Kako navodi za uspeh je osim truda i rada potreban tim, podrška kolektiva, institucija i porodice pa se ovim putem svima zahvalila.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *