Vaučeri za odmor podeljeni u rekordnom roku- Posebno interesovanje za lepote Ivanjice (VIDEO)

Vaučeri za subvencionisani odmor u Srbiji ove godine podeljeni su u rekordnom roku. Građanima je bilo na raspolaganju 100 hiljada vaučera u maksimalnoj vrednosti od 5000 dinara, koji se mogu iskoristiti do 20. novembra 2023. godine. Ivanjica, poznata kao vazdušna banja okružena Golijom, Javorom i Mučnjem uvek je bila interesantna ljubiteljima netaknute prirode. Kako kaže direktor TO Ivanjica, Janko Grbić, tokom prošle godine registrovano je 11 novih seoskih domaćinstava, što svedoči o Ivanjici kao sve popularnijoj destinaciji. Trenutno je više od 3000 ugostitelja na nivou Srbije koji su se prijavili za smeštajne kapacitete za korisnike vaučera, a kako interesovanje za turistička domaćinstva na obroncima Golije, Mučnja,  u Katićima, Kušićima, ali i samom centru grada godinama ne jenjava ivanjički ugostitelji se trude da svake godine prošire svoju ponudu.

Domaćinstva na selu uglavnom pružaju komforan smeštaj, moderno opremljen, a pored mogućnosti da turisti uživaju i istražuju prirodne lepote ivanjičkih krajeva ugostitelji se trude da ponude i domaću hranu, spremljenu po tradicionalnim receptima. Ukoliko se odlučite da posetite Goliju, koja je od strane UNESCA proglašena za jedinstveni rezervat biosfere, jedna od destinacija može biti vila Avramović. Idealna nadmorska visina, kao i ruže vetrova koje se “sudaraju” , čini Kušiće pravim mestom za odmor, relaksaciju, rekreaciju i oporavak.

il-pita- Vaučeri za odmor podeljeni u rekordnom roku- Posebno interesovanje za lepote Ivanjice (VIDEO)

Najlepši vidikovac u Srbiji turisti mogu posetiti obilaskom planine Mučanj, a u pansionu  Obradović koji se nalazi na Katićima, gotovo uvek se traži krevet više.

il-mucanj Vaučeri za odmor podeljeni u rekordnom roku- Posebno interesovanje za lepote Ivanjice (VIDEO)

Interesovanje za obilazak ivanjičkog kraja podjednako je i u letnjim i zimskim mesecima, a rekordnu posećenost Ivanjica je ostvarila za vreme ovogodišnje Nušićijade, festivala kultrure, humora i zabave koji se održava poslednjeg vikenda avgusta.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *