Javna rasprava o budžetu opštine Ivanjica za 2023. godinu (VIDEO)

Javnoj raspravi o nacrtu odluke o budžetu opštine Ivanjica za 2023. godinu danas su osim predstavnika lokalne vlasti prisustvovali , dva narodna poslanika kao i nekolicina građana. Poslanik Milovan Jakovljević izneo je kritiku na račun Republike  koja ne izdvaja za lokalne samouprave onoliko koliko im prema transferu i zakonu pripada pa je budžet opstine Ivanjica mali, uglavnom potrošaki a ne razvojni.

Poslanik Dragovan Milinković istakao je da se privrednici Ivanjice hitno moraju uključiti i doprineti efikasnijem radu lokalne samouprave. Najavio je u narednim danima dolazak  ministra privrede, a takođe se osvrnuo na transferna sredstva koja i po njegovom mišljenju moraju biti značajnija.

IL-opstina-ivanjica- Javna rasprava o budžetu opštine Ivanjica za 2023. godinu (VIDEO)

Zamenik predsenika opštine Ivanjica, Nenad Glavnić, rekao je da se u okviru previđenog bužeta lokalna samouprava maksimalno trudila da obuhvati što više investicija, značajnih za život ljudi u lokalnoj zajednici i razvoj opštine, dodajući da je sa republičkog nivou takođe najavljeno investiranje u nekoliko , za Ivanjicu, kapitalnih projekata.

IL-skupstina-ivanjica-budzet- Javna rasprava o budžetu opštine Ivanjica za 2023. godinu (VIDEO)

Prisutne građane najviše je zanimalo uladanje u infrastrukturu, mahom lokalno, vezano za delove opštine iz kojih dolaze. Planiran budžet opštine Ivanjica za ovu godinu je 1 510 000 000 dinara a građani sugestije i predloge mogu uputiti do 22. decembra putem mejla ili na pisarnici opštine Ivanjica.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *