Nenad i Lara, učenici OŠ ”Kirilo Savić” zablistali na muzičkom takmičenju “Cover fest” u Leskovcu

Učenik osnovne škole „Kirilo Savić“, Nenad Bojović osvojio je drugu nagradu na muzičkom takmičenju pod nazivom „Cover fest“, koji se održavao od 9. do 11. decembra 2022. godine u Leskovačkom kulturnom centru, a u polufinale istog tamičenja plasirala se i Lara Kimčetić, učenica petog razreda. Učenik sedmog razreda  Nenad Bojović predstavljao je svoju školu pesmom „Vetar“ savremene kompozitorke Vere Milanković, dok je Lara Kimčetić pevala narodnu pesmu „Gusta mi magla padnala“. Ivanjički učenici su izvodili pesme uz klavirsku pratnju svoje nastavnice  muzičke kulture Anite Pešić Ivković, koja ih je za ovo takmičenje i pripremala.

IL-Cover-fest-Nenad-Bojovic- Nenad i Lara, učenici OŠ ''Kirilo Savić'' zablistali na muzičkom takmičenju "Cover fest" u Leskovcu

„Cilj festivala je bio da talentovana deca, koja nemaju priliku da pokažu svoj talenat, upravo na Cover Fest-u pokažu šta umeju i znaju. Pevali su i svirali u slobodnoj formi, pa su se sve različitosti srele na jednom mestu. Imali smo profesionalno ozvučenje i osvetljenje i zaista je bilo zadivljujuće. Inače, konkurencija je bila toliko jaka da je žiriju trebalo više od dva sata da donese odluku.“- izjavio je Saša Stevanović, direktor festivala za leskovačke novine JuGmedia vesti.

Prvi festival mladih muzičkih izvođača Cover fest, orgaizovao je Međunarodni kulturni centar ART LEND, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja.

Festival je zamišljen kao projekat u kome bi učešće uzeli talentovani vokalni i instrumentalni izvođači solisti kao predstavnici svojih škola. Takmičenje je ocenjivao stručni žiri sastavljen od kompetentnih muzičara Leskovca i Srbije, a takmičari su bili podeljeni u tri kategorije:

I kategorija – učenici od prvog do četvrtog razreda niže muzičke škole ili osnovne škole;

II kategorija – učenici od petog do osmog razreda niže muzičke škole ili osnovne škole;

III kategorija – učenici od prvog do četvrtog razreda srednje škole (gimnazija, srednja stručna škola, muzička škola, baletska škola).

OŠ „Kirilo Savić“ iz Ivanjice može se pohvaliti ne samo osvojenom nagradom, već i jedinim predstavnikom u celom moravičkom i zlatiborskom okrugu. Naši takmičari su po prvi put imali priliku da uporede svoje umeće pevanja sa pevanjem ostalih takmičara (koji čak pohađaju muzičku školu), da procene kvalitet pevanja drugih učesnika, ali i da dožive jedno neponovljivo i nezaboravno iskustvo, koje će ih nadahnuti na putu razvijanja samostalnosti, muzikalnosti, individualnosti i slobodi kreativnog izražavanja, osećaja za lepo pevanje, ali i objektivnosti i odgovornosti prilikom formiranja kritičkog mišljenja, kao i negovanja kvalitetnog muzičkog ukusa.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *