Počeli radovi za postavljanje video nadzora u Ivanjici

Počeli su radovi na postavljanju video kamera kojima će u Ivanjici biti pokrivene sve veće raskrsnice, ulice u užem gradskom jezgru, gradski park i prilazni putevi iz pravca Guče, Sjenice, Arilja i Ušća. U naredna tri meseca biće instalirano 15 kamera a profesionalni video nadzor  će omogućiti veću bezbednost saobraćaja, gađana i imovine.

  • IL-momcilo-mitrovic Počeli radovi za postavljanje video nadzora u IvanjiciPrivatnost građana neće biti ugrožena, kamere će beležiti isključivo grublje prekršaje kao što su  preticanje na punoj i duploj liniji, prolazak na crveno i sve ono što ugrožava saobraćaj ili ličnu sigurnost ljudi. Pre puštanja kamera u rad, građani će biti informisani na kojim lokacijama se tačno nalaze. -kaže zamenik predsednika opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

On dodaje da je juče počelo iskopavanje kanala za postavljanje kablova od opštinske zgrade do Doma kulture.

  • Video nadzor je višestruko koristan. Iskustva iz gradova koji ga već imaju govore da je u velikom procentu sprečeno nedisciplinovano ponašanje u saobraćaju i rasvetljen veći broj  krivičnih dela. Na prvom mestu bezbednost građana je povećana, što je nama najvažnije.-dodaje Mitrović.

Reč je o digitalnim kamerama visoke rezolucije i na većini će biti obezbedjeno čitanje kartica. Vrednost radova je 5,5 miliona dinara a sredstva su obezbeđena iz budžeta lokalne samouprave.

You may also like...

1 Response

  1. Asan kaže:

    Koko ja znam mi u gradu nemamo nigde duplu punu liniju sem ako ce ….. da crta duple pune kad mu je dosadno ali ce privatnost gradjana biti sigurno ugrozena ali zato taksi i autobuska staniva smrde na urin jer mi u gradu nemamo javni toalet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *