Javna rasprava o nacrtu odluke o budžetu opštine Ivanjica za 2023.godinu

Na osnovu člana 97. Statuta opštine Ivanjica („Sl. list opštinjica“ broj 1/19) Opštinsko veće opštine Ivanjica dana 16.12.2022. godine upućuje

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U JAVNOJ RASPRAVI O NACRTU ODLUKE O BUDžETU OPŠTINE IVANjICA ZA 2023. GODINU

Javna rasprava o Nacrtu odluke o budžetu opštine Ivanjica za 2023. godinu trajaće od 16.12. 2022. godine do 22.12.2022. godine. Nacrt odluke o budžetu objavljen je na internet stranici opštine Ivanjica https://ivanjica.gov.rs/.

Pozivaju se svi zainteresovani građani, fizička i pravna lica, kao i svi drugi zainteresovani subjekti da učestvuju u javnoj raspravi o Nacrtu odluke o budžetu opštine Ivanjica za 2023. godinu u delu koji se odnosi na planiranje investicija. Primedbe, predloge i sugestije zaintresovani građani mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: Opštinska uprava opštine Ivanjica, Venijamina
Marinkovića broj 1, 32250 Ivanjica ili putem elektronske pošte na email adresu: [email protected].

Javna rasprava za zainteresovane koji nisu u mogućnosti da primedbe isugestije dostave u pisanom ili elektronskom obliku će se organizovati u sali Skupštine opštine Ivanjica u SREDU 21.12.2022. godine u periodu od 11 do 13 časova.

Program javne rasprave:
-Uvodna reč
– Predstavljanje Nacrta odluke o budžetu od predstavnika lokalne vlasti
-Diskusija

IL-logo-opstina-ivanjica Javna rasprava o nacrtu odluke o budžetu opštine Ivanjica za 2023.godinu

 

You may also like...

1 Response

  1. IGI – Ivanjička Građanska Inicijativa kaže:

    Uključivanje građana u proces izrade opštinskog budžeta
    Činjenica da budžet već ima utvrđeni budžetski plafon u fazi u kojoj se građani uključuju u proces ukazuje na to da građani imaju veoma ograničeni prostor da pruže svoj doprinos.
    Takođe, proces organizovanja budžetskih rasprava često zanemaruje korake koje propisuje zakonodavstvo i posledično ovi sastanci okupljaju relativno mali broj građana.
    Opštine su dužne da barem simbolično saslušaju interese građana u fazi finalizacije nacrta budžeta. Konkretno, Zakon o upravljanju javnim finansijama, u članu 61 obavezuje skupštinu opštine da, po dobijanju predloga budžeta, održi budžetske rasprave i da nakon toga razmotri i izmeni (onako kako ona smatra za shodnim) nacrt budžeta u zavisnosti od doprinosa građana . Sa druge strane, Administrativno uputstvo o transparentnosti opština pruža pojedinosti o tome kako treba informisati građane o održavanju ovih javnih sastanaka, uključujući budžetske rasprave i detaljne procedure za njihovo održavanje .
    IGI predlaže da se iz budžeta za 2023-ću izvdvoje sredstva za uređenje 6 javnih česmi u gradu koje su pre 40 godina bile ponos ovog mesta,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *