Hobi prerastao u biznis- Ivanovi badnjaci hit na beogradskim pijacama (VIDEO)

Ivanjica – Ivan Stišović iz sela Katići kod Ivanjice i ove godine vredno radi na pakovanju ukrasnih badnjaka  koji su u Beogradu i većim gradovima veoma traženi. Koliko god da napravi, sve se proda ali je potrebno dosta vremena i  truda da bi se obezbedile količine koje se broje u hiljadama lepo upakovanih badnjaka.

Ivanu je najvažnije da badnjak bude autentičan, tačnije da pakovanje za prodaju sadrži sve elemente koji simbolišu Hristovo rođenje.

IL-hristos-se-rodi-Ivan-Stisovic- Hobi prerastao u biznis- Ivanovi badnjaci hit na beogradskim pijacama (VIDEO) IL-Ivanj-Stisovic-1- Hobi prerastao u biznis- Ivanovi badnjaci hit na beogradskim pijacama (VIDEO)

Na nivou hobija Ivan je u posao sa badnjacima ušao sa nepunih petnaest godina. U početku su to bile male količe koje su promotivno završavale u domoviuma prijatelja i lokalnim cvećarama. Medjutim, kako kažu naši stari ‘’dobar glas daleko se čuje’’ pa je potražnja za badnjacima, iz godine u godinu, bivala sve intezivnija.

IL-hristos-se-rodi-1-806x1024 Hobi prerastao u biznis- Ivanovi badnjaci hit na beogradskim pijacama (VIDEO) IL-Ivanj-Stisovic-2-806x1024 Hobi prerastao u biznis- Ivanovi badnjaci hit na beogradskim pijacama (VIDEO)

Prema badnjaku se pravoslavni vernici u Srbiji odnose kao prema božanstvu – prinose mu žrtve u vidu žita, vina i meda i pozdravljaju ga. Badnjak se ritualima ne vezuje samo za Badnji dan, već on ponegde gori i na dan Božića, kada položajnik udara po njemu žaračem ili granom, prizivajući tako sreću i napredak porodice – da budu jednaki kao varnice.

IL-Ivanj-Stisovic-3-806x1024 Hobi prerastao u biznis- Ivanovi badnjaci hit na beogradskim pijacama (VIDEO) IL-Ivanj-Stisovic-4-806x1024 Hobi prerastao u biznis- Ivanovi badnjaci hit na beogradskim pijacama (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *