Od haube i mini-vala do svile i kavijara na kosi – Ivanjica ima blizu sto frizerskih salona (VIDEO)

Na području Ivanjice koja broji nešto više od 27 000 stanovnika trenutno radi preko osamdeset frizerskih salona, pa opet u sezoni praznika i veselja mušterije moraju zakazati termin na vreme da ne bi ostale bez frizure. Nekada je, mogo brojniju varoš opsluživao samo jedan salon i opet su svi bili lepi i doterani.

Na feniranje, šišanje, haubu ili mini-val čekalo se satima no i to je imalo svoju dobru stanu jer su se neretko baš u frizerskim salonima rađala nova prijateljstva i razmenjivale informacije brže od dnevne štampe.

Od stare garde frizera, danas u novim prostorijama ali u šarmu tog vremena radi Ivanka Bradić. Osamdesetih u Ivanjici su svi znali da ih baš ona najbolje može ošišati na ’’paž’’,  frizuru koja je tada bila veoma popularna.

IL-salon-frizer- Od haube i mini-vala do svile i kavijara na kosi - Ivanjica ima blizu sto frizerskih salona (VIDEO)

Novo vreme, uz nove tehnologije donelo je i drugačije trendove. Frizerka Dragana Zlatić kaže da u eri brzog života mušterijama je osim kvalitetne uslige veoma važno i poštovanje zakazanog termina.  Frizeraj je toliko napredovao da dame kosu danas mogu negovati svilom i kavijarom.

IL-frizeri-ivanjica-beauty-hub- Od haube i mini-vala do svile i kavijara na kosi - Ivanjica ima blizu sto frizerskih salona (VIDEO)

Veliki broj frizerskih salona omogućio je luksuz građanima da svako ima ’’svog frizera’’. Ipak ukoliko u žurbi zakucate na vrata bilo kog frizera, sigurno ćete biti zadovoljni uslugom jer je dobra konkurencija uslovila veliki napredak ovog zanata.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *