Ministarka zdravlja dr Danica Grujičić imenovala novo rukovodstvo u Domu zdravlja Ivanjica

Ministarka zdravlja dr Danica Grujičić na osnovu Zakona o zdravstvenoj zaštiti donela je rešenje o imenovanju vršioca dužnosti direktora ivanjičkog Doma zdravlja.  Ovu funkciju ubuduće će obavljati  dr Nikola Karapetrović . Očekuje se da novi v.d. direktora Doma zdravlja Ivanjica donese odluku o tome ko će činiti njegov najuži stručni tim a sve u cilju što efikasnijeg i boljeg rada ove zdravstvene ustanove.

IL-Nikola-Karapetrovic-vd- Ministarka zdravlja dr Danica Grujičić imenovala novo rukovodstvo u Domu zdravlja Ivanjica

Dr Nikola Karapetrović je rođen u Ivanjici 1983. godine. Osnovnu školu i Gimnaziju je završio u rodnom gradu, obe kao nosilac Vukove diplome. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu sa prosečnom ocenom 9,66. Specijalizaciju iz Interne medicine završio je u aprilu 2021. godine sa odličnim uspehom. Zaposlen je u Domu zdravlja Ivanjica od 2010. godine, a na čelu te ustanove kao vršilac dužnosti direktora bio je  je od 27. 8. 2021. godine do kraja aprila kada je postavljena dr Marijana Lišanin.

You may also like...

7 Responses

 1. Miloranka kaže:

  Bolje bi bilo da pocne od kupovine vozila za odeljenja hitne pomoci , koja su stalno u nedostatku, pored ostalog…… rano je za ovacije, samo neka radi svoj posao!!!

  • Nada kaže:

   Dr Nikola je bio izuzetan djak i student.Sjajan je lekar.Ima sve predispozicije da bude dobar direktor.

  • japaja kaže:

   Vodite racuna, članom 117. Zakona o zdravstvenoj zaštiti propisano je da može obavljati mandat u v. d. statusu najduže 6 meseci i da ne može biti biran ponovo.

 2. Toma iz Ćuprije kaže:

  Bravo Dano, samo napred, kada ako ne sada! Najzad dočekasmo pravu reformu u zdravstvu.

 3. Lekar kaže:

  Objasite Smenu i razloge,,zašto je smanjena Dr Marjana..hoćemo da znamo..
  Jel to Dolazak sps na vlast u ivanjici..

  • Ivanjičanka kaže:

   O cemu ti pričaš čoveče? Kakve veze ima SPS i ova priča? Prosto i jednostavno, pogledaš šta je ko uradio i da li treba da bude rukovodilac te ustanove. Žao mi je što se dr Marijana uopšte provlači kroz ove komentare, dobar čovek je i lekar, i to je to. Treba da napreduje u okviru svoje struke. Rukovodilac ustanove mora biti čovek koji je sposoban da obezbedi investicije, bolje uslove za rad i pružanje zdravstvene zaštite pacijentima, da uvede u red pojedine koji dole rade i misle da su “važniji od svevišnjeg“ pa se prema pacijentima ponašaju kao prema nižerazrednom staležu. Ono jeste da je to kućno nevaspitanje ali nadam se da će ih novi direktor prevaspitati. Što se tiče dr Nikole, šta tačno nije jasno ljudima. Čovek je bio šest meseci na čelu Doma zdravlja. Renovirao čitavu bolnicu gde leže pacijenti i Hitnu službu, nabavio nove ginekološke stolice koje nisu 50 godina menjane, dobio sanitet, digitalni rendgen koji još uvek stoji u hodniku Doma zdravlja jer niko nije bio sposoban u međevremenu da opremi prostoriju u koju će biti smešten itd, itd… Prema tome, ne lupajte više gluposti, nego sagledajte situaciju i samo činjenice. Tako. Dr Marijani želim da nastavi u Hitnoj tamo gde je stala i da ide samo gore, direktoru Nikoli da pokaže koliko jesposoban a glavna sestra ćao sa velikim Ć.

 4. Sale kaže:

  Sada će biti grejanja u DZ Ivanjica?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *