JKP uvodi primarnu separaciju otpada u Ivanjici

JKP Ivanjica pod pokroviteljstvom opštine Ivanjica u narednom periodu počinje sa implementacijom projekta “Uvođenje primarne separacije otpada u domaćinstva opštine Ivanjica”. Cilj ovog projekta je pre svega da se svi zajedno potrudimo da sačuvamo naše životno okruženje, a JKP Ivanjica smatra da je jedan od načina odvajanje otpada na mestu nastanka. U narednom periodu građani će dobiti kantu zapremine 220 litara u koju će odvajati otpad za reciklažu. Najpre će potpisivanjem ugovora sa JKP dati saglasnost da će adekvatno čuvati i održavati kantu i da će na propisan način vršiti odvajanje otpada. Svaka situacija koja bude suprotna onome navedenom u ugovoru dovešće do raskidanja istog. Kanta je bez obaveze nadoknade.

IL-EU-projekat-svedska-jkp-ivanjica JKP uvodi primarnu separaciju otpada u Ivanjici

Građani treba da obrate pažnju na sledeće: U plavu kantu (koju će biti dopremljena na kućnu adresu) može se bacati samo suvi otpad (plastika , staklo, karton , papir,  tetrapak , limenke…) , dok u kantu koju već imate u svom domaćinstvu možete odlagati mokri otpad. U kantu za suvi otpad strogo je zabranjeno odlaganje zelenog otpada. Plava kanta za koju kontrolori komunalnog primete da nije adekvatno sortirana neće se smatrati “kvalitetnom” i kao takva ostaće neispražnjena u okviru vašeg domaćinstva. Kante će se prazniti po sistemu dve kante, po dinamici koja bude procenjena kao najbolja za pružanje kvalitetne usluge korisniku.

IL-EU-projekat-svedska-jkp-ivanjica-3 JKP uvodi primarnu separaciju otpada u Ivanjici

Javno komunalno preduzeće Ivanjica poziva građane da zajedno daju primer drugima koliko je bitno očuvanje životne sredine i da udruženim snagama unapredimo sistem upravljanja otpadom u našoj opštini, a samim tim Ivanjicu učinimo boljim i lepšim mestom za život.

IL-pravilno_sortiranje-smeca-JKP-Ivanjica JKP uvodi primarnu separaciju otpada u Ivanjici

U nadi da će ova saradnja biti uspešna JKP pozdravlja građane pozdravom ovog projekta: O-DVA-JA-MO!

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *