Mečke sa Golije krenule prema Ivanjici – rasturale košnice u Međurečju

Sve češće smo svedoci priča koje govore da je mečkama dosadila divljina. Prvo su se spuštale sve bliže retkim kućama u golijskom kraju a sada su stigle na samo par kilometara od Ivanjice. U domaćinstvu Slobodana Prinčevca u Međurečju sinoć su napravile pravi lom.  Ispreturale su košnice koje su pokraj kuće, polomile kapiju i pokidale čobanicu.

-Deda je video polomljenu kapiju i naslutili smo da se nešto desilo. Međutim, tokom noći je napadalo lišće pa nismo mogli videti tragove, ali kada nas je dočekao prizor rasturenih košnica po čitavom placu, znali smo da je mečka bila u poseti.-kažu Prinčevci.

IL-Mecka-rasturile-kosnice Mečke sa Golije krenule prema Ivanjici - rasturale košnice u Međurečju

Nikada ranije, kako svedoče meštani, mečka se nije spuštala na područje Međurečja pa su svi zatečeni jutrošnjim prizorom.

-Moja porodica ovde živi odavno, nikada nisam čuo priče da su mečke dolazile u Međurečje i to pred kuće ljudima. Neka me jeza hvata sada jer razmišljam gde su, da li samo prolaze ovuda ili su se nastanile. Ovde ima mnogo ljudi, dece koja idu u školu. Brinem. – kaže jedan od starosedelaca u Mesnoj zajednici Međurečje koja je samo osam kilometara udaljena od Ivanjice.

IL-Mecka-u-poseti-Medjurecje Mečke sa Golije krenule prema Ivanjici - rasturale košnice u Međurečju

You may also like...

1 Response

  1. Rale kaže:

    Mecke su vaznije od ljudi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *