“Otkucaji duge” u ponedeljak 24. oktobra u 19 časova u Domu kulture Ivanjica

Promocija knjige „Otkucaji duge“, Ivanjičanina Petra M. Todorovića, biće održana u ponedeljak u Plavoj sali Doma kulture u 19 časova.

Roman ”Otkucaji duge” je pre svega istorijski roman, ali se može podvesti žanrovski i pod psihološki. Roman pretstavlja pre svega potrebu mene kao čoveka da, uprkos turbulentnom periodu u kojem živimo shvatim suštinu Balkana, te razgoropađene tvorevine, koja nikom nije i svima nam je najmilija. Većina radnje smeštena je u multietničko, predivno bosansko društvo. Bosna je vekovna inspiracija. U meni je probudila emociju prema različitosti. Volim njenu multietničku snalažljivost, njen prekor i sud o budućem periodu. Otkucaji duge su nastali kao proizvod moje težnje da ukažem na besmislenost rata, na ushićenje uma koje pomračuje jedna odluka. – navodi autor.

il-otkucaji-duge-1 "Otkucaji duge" u ponedeljak 24. oktobra u 19 časova u Domu kulture Ivanjica

Priča započinje čudnovatim putovanjem Aleksandra, bosonogog dečaka iz malenog bosanskog sela, Kosmreja, koji, pokušavajući da stvori za sebe bolji svet odlazi u Beč. U vozu upoznaje svoju kasniju suprugu, Mariju Maurer. Njihova deca preuzimaju ulogu glavnih junaka, i održavaju je manje ili više do samog kraja…

Roman je dobio odlične kritike već na prvoj promocija održanoj u Kragujevcu gde su govorili istaknuti kritičari, Profesor Veselin Mišnić, istaknuti član Udruženja književnika Srbije, profesor Radenko Bjelanović, član Udruženja književnika Srbije i predsednik Udruženja pisaca Kragujevca, kao i profesor Vidak Maslovarić, koji je bio urednik radio Beograda i radio na RTS-u, i koji je za kritiku dobio najviša priznanja u Srbiji.

Ovaj roman, renomiranog izdavača „Čigoja“ iz Beograda, biće predstavljen 29. oktobra na ovogodišnjem beogradskom sajmu knjiga.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *