Ivanjica – predstava “Noć u kući gospodina Kolaka” 13.oktobra u Domu kulture

U četvrtak 13.oktobra, u ivanjičkom Domu kulture sa početkom u 20 časova, biće odigrana predstava “Noć u kući gospodina Kolaka”.

Pisac Vladimir Đurđević rekao je o predstavi:

– Irfan, Boda i Vlada su me naterali da napišem komad o tri luzera.Ponovo.Petnaest godina nakon mog prvog i jedinog takvog,a ujedno i debitanskog komada.
„Ne igraj na Engleze“ je komad o tri antiheroja posle kog muškarci plaču, a ženama ništa nije jasno, “Noć u kući gospodina Kolaka“ je komad o tri antiheroja posle kog muškarcima nije udobno,a ženama sve jasno. Mada, nisam želeo da pojašnjavam bilo šta. Želeo sam da pitam jer svako pozorište, pa čak i ovo malo, kamerno, nepretenciozno, šarmantno pozorište postavlja pitanja – Đurđević objašnjava.

Da li u vremenu terora lepote i mladosti, i triumfa forme nad suštinom, laži nad istinom i prava nad pravdom,u vremenu seksa bez ljubavi i pozorišta bez pisca i glumaca,u vremenu u kom se stvari digitalizuju,racionalizuju i banalizuju..da li u tom vremenu,muškarac starog kova,analogni neki tip,može pronaći smisao? Prevedeno na jezik ovog vremena:Da li muškarci danas imaju upotrebnu vrednost?

Glumci: Boda Ninković, Irfan Mensur i Vlada Kerkez

Cena karte: 500 dinara

noc-u-kuci-gospodina-kolaka-1-1 Ivanjica - predstava "Noć u kući gospodina Kolaka" 13.oktobra u Domu kulture

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *