Najveća donacija Srpsko-američke organizacije SAMA ivanjičkom Domu zdravlja (VIDEO)

Srpsko-američka medicinska asocijacija SAMA uložila je u ivanjički Dom zdravlja 315 000 dolara. Ova donacija odnosi se na kompletno renoviranje objekta bolnice (stacionara)  i hitne službe kao i nabavku EKG aparat, defibrilatoara, dva aparata za preglede ušiju i četiri aparata za merenje pritiska.

SAMA je osnovana 2009. godine, od 2013. godine intenzivno organizuje humanitarne akcije, sa kojih sredstva direktno upućuju u izgradnju i renoviranje zdravstvenih objekata i nabavku potrebne medicinske opreme i materijala.

Srbi koji žive u Čikagu organizovali su u okviru organizacije SAMA prikupljena su ova značajna sredstva za jedno od najvećih ulaganja poslednjih decenija u ivanjički Dom zdravlja.

Pomoć našem narodu mora biti obaveza, privilegija i zadovoljstvo, istakli su donatori.

IL-DZ-Ivanjica-SAMA-organizacija- Najveća donacija Srpsko-američke organizacije SAMA ivanjičkom Domu zdravlja (VIDEO)

Dušan Duke Petrović iz Čikaga ima poseban razlog da donira baš Ivanjici, gradu u kome je rodjen njegov otac Bogdan, koji je posle hapšenja i boravka u logoru u Nemačkoj sitgao u Ameriku i više nikada nije posetio rodni grad, o kome je stalno sanjao i mongo pričao.

Način na koji Srpsko američka medicinska organizacija SAMA organizuje  akcije, način na koji prate projetke, obilaze bolnice, domove zdravlja, je zaista fascinantan. Rezultat toga u Ivanjici je savremeno opremljena hitna služba i bolnica.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *