Mitrović: “Situacija u Ivanjici ozbiljna, do petka odluka o radu škola i vrtića” (VIDEO)

Na vanrednoj konferenciji za novinare predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, rekao je da će se do petka znati da li učenici prelaze na online nastavu a to će zavisiti od celokupne epidemiološke situacije u školama. Za sada je u OŠ ‘’Vučić Veličković’’ u Međurečju jedan učenik u izolaciji, OŠ ‘’Kirilo Savić’’ u Crnjevu  4 učenika u izolaciji, OŠ “Milinko Kušić”  3 učenika pozitivna, 25 učenika u izolaciji, 7 zaposenih u izolaciji, OŠ ‘’Sreten lazarević’’ u Prilikama 26 učenika u izolaciji, 3 pozitivna nastavnika. Ivanjička Gimnazija 3 učenika u izolaciji, jedan nastavnik pozitivan, Tehnička škola, 3 pozitivna učenika, 5 učenika u izolaciji.

Mitrović je istakao da su prethodnih dana održane dve sednice opštinskog Kriznog štaba na kojima je konstatovano da zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Ivanjici javne ustanove obustave neposredan rad sa strankama. Ovo je prvenstveno učinjeno jer samo u opštinskoj upravi trenutno ima pet pozitivnih i više osoba u izolaciji.

Takođe je kao jedna od mera Kriznog štaba naređeno izmeštanje COVID ambulante u prostoriju zgrade Doma zdravlja da pacijenti ne bi čekali napolju.IL-Vanredna-konferencija-Momcilo-Mitrovic Mitrović: "Situacija u Ivanjici ozbiljna, do petka odluka o radu škola i vrtića" (VIDEO)

Osvrćući se na potrebu za uvođenjem kiseonika u bolnicu kako lakši pacijenti ne bi morali da budu transportovani u Čačak, Mitrović je objasnio da volje i novca za ovu potrebu uvek ima ali trenutno nema izvođača. U julu, kada je kiseonik trebao da bude uveden u ivanjičku bolnicu, ‘’ neko’’ nije imao sluha za to. Kako se očekuje i četvrti talas korone, predsednik je izrazio nadu da će početkom godine uspeti da obezbedi izvođače da bi i ivanjička bolnica bila opremljena kiseonikom.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *