Miholjski susreti sela u Devićima kod Ivanjice (VIDEO)

U Devićima  kod Ivanjice danas su održani drugi  ‘’Miholjski susreti sela’’ koji su okupili čuvare narodne tradicije iz ovog mesta, Katća, Kušića i Močioca. Ovaj projekat pokrenulo je Ministarstvo za brigu o selu a opština Ivanjica dobila je oko pola miliona dinara za realizaciju manifestacije.

Prisutne je pozdravio predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, istakavši važnost ovakvih skupova koji od zaborava čuvaju izvorne vrednosti srpske tradicije i istorije ovog naroda.

IL-miholjski-susreti.jpg2_ Miholjski susreti sela u Devićima kod Ivanjice (VIDEO)

Više desetina učesnika okupilo se u dvorištu škole ’’ prof. dr Nedeljko Košanin’’ u Devićima kako bi po sunčanom danu prikazali srpsku narodnu tradiciju kroz  razne običaje a veliku pažnju izazvali su izložbeni štandovi sa srpskim kulinarskim specijalitetima i ručnim radovima.

IL-miholjski-susreti-4 Miholjski susreti sela u Devićima kod Ivanjice (VIDEO)

Mlade recitatore ocnjivali su profesori književnosti, Milka Petrović, Marija Parpura i Sunčica Bojović. Takmičile su se i vredne domaćice u spremanju pita od krompira i sira, kao i poslastica od šljiva i malina a ocenjivali su ih profesori  iz Tehničke škole, Dragana Jovanović, Dragana Popović Vulović i Stefan Radonjić.

IL-miholjski-susreti-3 Miholjski susreti sela u Devićima kod Ivanjice (VIDEO)

U revijalnom delu nastupala  je  ženska pevačka grupa ’’Bele rade’’ i muška ’’Klekoviački žubor’’ kao i dvojničar Predrag Nikolić .

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *