Ivanjica od resornog ministarstva dobila četiri miliona za socijalnu zaštitu

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević, potpisala je sa predsednikom opštine Ivanjica, Momčilom Mitrovićem, ugovor o namenskim tranferima u oblasti socijalne zaštite. Opštini Ivanjica opredeljen je iznos od četiri miliona dinara na godišnjem nivou, i to za unapređenje postojećih i razvijanje novih usluga socijalne zaštite u lokalnoj samoupravi.

Ukupna opredeljena sredstva Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za lokalne samouprave u celoj Srbiji su 500 miliona dinara, a prednost su imale opštine odnosno gradovi sa nižim stepenom razvijenosti.

IL-Kisic-SPIKS2 Ivanjica od resornog ministarstva dobila četiri miliona za socijalnu zaštitu

Usluge iz nadležnosti JLS koje će se finansirati sredstvima iz namenskih transfera podrazumevaju dnevne usluge u zajednici, usluge smeštaja u prihvatilište, usluge ličnog pratioca detetu sa inavliditetom, usluge personalne asistencije dostupne punoletnim licima sa invaliditetom, savetodavno-terapijske i socijalno-edukativne usluge, kao i ostale usluge socijalne zaštite.

You may also like...

1 Response

  1. IGI – Ivanjička Građanska Inicijativa kaže:

    Da li lokalna samouprava razmišlja o narednoj zimi.
    Danas u Ivanjici oko 40% penzionera čije su penije oko 22000 dinera neće moći da kupi odrev za nadolazeću zimu.
    Zašto lioalna samouprva ne sklopi ugovor sa JP Srbija Šume o isporuci ogrevnog drveta ugroženim socijalnim kategorijama po pristupačnim cenama.
    Trenutno su u Novom Sadi, Leskovcu, Nišu 1 kubni matar dva je oko 65 Evra a u Ivanjici 80 evra. Odakle tolike razlika?
    U Surdulici oko 270 kubika ogrevnog drveta biće podeljeno narednih meseci socijalno ugroženim porodicama sa teritorije Prokuplja, za šta je iz gradske kase obezbeđeno oko 1,3 miliona dinara. Ogrev će se, kažu iz Gradske uprave, deliti prema spisku koje su dostavile mesne zajednice i uz pomoć Crvenog krsta.
    Zašto to naša lokalna samouprava ne učini?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *