Opština Ivanjica nabavila novu savremenu cisternu za pranje ulica (VIDEO)

U JKP  ”Ivanjica” danas je stigla nova cisterna za koju je lokalna samouprava izdvojila 13 690 000 dinara. Od 2016. godine, po rečima predsednika opštine Ivanjica Momčila Mitrovića, u ovo preduzeće uloženo je preko 600 000 eura.

Kako je čist grad prioritet lokalne samouprave, ulaganja u JKP ”Ivanjica” biće nastavljena i u narednom periodu.

Nova cisterna je od velikog  značaja jer će kapacitetom zameniti dve prethodne koje su stare preko 30 godina. Samim tim omogući će brže i efikasnije pranje i čišćenje ulica. Direktor JKP ”Ivanjica”, Aleksandar Mitrović, kaže da se ulice redovno peru ali veliki problem stvaraju svakodnevne iskopine, zemlja i šut koji ostaje na kolovozima a radovi na gasifikaciji traju već godinama.

IL-nova-cisterna-JKP-Ivanjica Opština Ivanjica nabavila novu savremenu cisternu za pranje ulica (VIDEO)

Ogroman problem je i radna snaga. Sve manje ljudi je zainteresovano za stalni radni odnos jer dnevnice u JKP ”Ivanjica” ne mogu parirati sezonskim poslovima gde jedan berač malina dnevno može da zaradi oko 50 eura.

Kako bi ublažili nedostatak radne snage JKP ”Ivanjica” u saradnji sa lokalnom samoupravom nabavlja savremene mašine koji dobar deo posla mogu da obave umesto ljudi.

You may also like...

2 Responses

  1. m'kan k kaže:

    “ne mogu parirati sezonskim poslovima gde jedan berač malina dnevno može da zaradi oko 50 eura”.
    Povecajte platu radnicima na terenu da imaju pristojnu zaradu na osnovu tezine rada. A smanjite broj zaposlenih u kancelarijama koji ionako ne rade puno. Problem resen. Hvala. Nema na cemu.

  2. Dragan kaže:

    Najbolja stvar je kada krenete da perete ulice ili skupljate smeće radnim danima od 7.30 kada je saobracajni kolaps po celom gradu.Svaka čast za organizaciju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *