Sedmog jula na Odvraćenici folkloraški spektakl

Na planini Goliji u mestu Odvraćenica, u četvrtak 7. jula, biće održan četvrti festival folklora ’’Sa Golije kolo se vije’’. Organizatori ove manifestacije su Udruženje ljubitelja Golije i kulturno umetnička društva ’’Moravica’’ iz Ivanjice i ’’Golija’’ iz Novog Pazara. Značaj manifestacije prepoznalo je i Ministarstvo kulture i informisanja koje je ove godine generalni pokrovitelj.

Program počinje u 12.30 minuta a pored domaćina učestvovaće KUD ’’Kraljevačka riznica’’, KUD Raška, pevačke grupe i svirači starih, izvornih instrumenata.

Manifestaciju će upotpuniti mladi folkloraši iz Kosova i Metohije. Reč je o koreografijama iz njihovog kraja koje će izvesti KUD ’’Mladost’’ – Gotovuša i KUD Simonida – Ranilug. Oni će dva dana biti gosti kod organizatora manifestacije, u Ivanjici i Novom Pazaru.

IL-folklorasice- Sedmog jula na Odvraćenici folkloraški spektakl

Na tromeđi opština Ivanjica, Raška i Novi Pazar i ove godine će se okupiti veliki broj razigranih folkloraša koji će svojom igrom i pesmom predstaviti najlepši deo tradicije krajeva iz kojih dolaze.

Najlepša planina Srbije učesnicima će podariti svoje prirodne čari, a organizatori nezaboravan provod.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *