Zasedalo veće opštine Ivanjica (VIDEO)

Održana je pedeseta  sednica opštinskog veća u Ivanjici na kojoj je prihvaćen predlog odluke o sufinansiranju projekata u oblasti društvene brige o osetljivim grupama.

Većnici su razmatrali i Predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine Ivanjica.

Predmet finansiranja i uslovi prijave na javni poziv za ugradnju solarnih panela na porodične kuće biće  istaknut na sajtu Infolige i zvaničnom sajtu Opštine Ivanjica.

Lokalni parlament će na Skupštini zakazanoj za 28.jun doneti konačnu odluku o tačkama sa današnjeg veća.

il-opstina-Ivanjcia Zasedalo veće opštine Ivanjica (VIDEO)

You may also like...

2 Responses

  1. IGI – Ivanjička Građanska Inicijativa kaže:

    Evo kako građani kontakturaju predsednika opštine na zvaničnom sajtu grada Novog Pazara

    Žalbe, predstavke i prigovori građana

    Poštovani gradonačelniče,

    Hteo bih da Vas pitam da li postoji šansa da se ulice i trotoari u gradu oslobode od parkiranih vozila. Da li vidite neko rešenje u bližoj budućnosti da se “bahati vozači” spreče da blokiraju saobraćaj “bahatim parkiranjem”.
    Da li postoji šansa da se podignu trotoari ili neki stubići da štite trotoare od parkiranja, i da li možete da pošaljete zahtev MUP-u R. Srbije da “oslobode” ulice i trotoare od nepropisnog parkiranja. Policija može da slika svaki automobil i napiše prekršajnu prijavu svakom ko auto parkira na ulicu ili trotoaru. Trenutno je to gorući problem u gradu nakon što ste resili vodosnabdevanje.

    Selam za Vas i ocekujem pozitivan odgovor.

    Poštovani,
    Navedeni problem se trudimo već duži vremenski period da rešimo u saradnji sa JP Parking servis i sa policijskom upravom u Novom Pazaru. U planu je narednih dana postavljanje stubića duž ulice Stevana Nemanje, što bi trebalo da barem delimično oslobodi proctor za pešake I onemogući nepropisno parkiranje vozila. Takođe je u planu postavljanje stubića u još par ulica.
    Bitno je da znate da se problem adekvatno može rešiti samo uz inicijativu policijske uprave, jer JP Parking servis i Grad Novi Pazar nema nadležnost da preduzima bilo kakve radnje bez naloga ovlašćenog službenika policijske uprave. Vrlo smo Vam zahvalni na konstruktivnom predlogu koji se ne tiče samo lično Vas, već je deo jednog šireg problema čije je rešavanje jedan od prioriteta gradonačelnika Novog Pazara.
    Srdačan pozdrav!

    A kod nas? na opštinskom portali ili Ifo ligi koordinator sve to blokira. Čak ne udostoje građanina da mu prilog objave.
    Eeeeeeee naša Ivanjice ti si se zaglavila na istorijskom bespuću.

    P.S.
    IGI primećuje, džaba mi ovde pišemo i prigovaramo na uskraćivanje osnovnih ljudskih prava na objektivnu komunikaciju vlasti i naroda Jer sve ovo neka nevidljiva ruka blokaira. Ali znamo da i to nije večito. Samo se bojimo da naše buđenje ne bude kasno.

  2. IGI – Ivanjička Građanska Inicijativa kaže:

    Tvrdite – Većnici su razmatrali i Predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine Ivanjica.
    IGI pita;
    – Zašto to razmatranje i obrazloženje budžeta nije dostupno na portalu opštine Ivanjica?
    – Zašto na sajtu nije objavljan javni poziv za (javnu raspravu)* o budžetu opštine Ivanjica ?

    *(Javna rasprav) predstavlja ključni oblik konsultovanja i učešća građana, organizacija, organa, stručne i ostale zainteresovane javnosti u procesu rasprave o završnom računu budžeta. Samim tim, javna rasprava je i jedan od važnih mehanizama za obezbeđivanje transparentnosti rada organa državne uprave.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *