U Lučanima proglašena vanredna situacija

Opština Lučani uvodi vanrednu situaciju na delu teritorije opštine Lučani na kome je juče grad naneo ogromne štete na poljoprivrednim usevima kao i stambenim i pomoćnim objektima.
Nakon jakog nevremena praćenog gradom koje je juče u popodnevnim časovima zadesilo opštinu Lučani, opštinski štab za vanredne situacije doneo je odluku o uvođenju vanredne situacije na delu teritorije opštine.
– Grad veličine i do teniske loptice sručio se juče na naseljena mesta, počev od Turice, Puhova Guče, Viče, Goračići, Dragačica, Rasovac, Guberevci Donjeg i Gornjeg Dubca, Kaone, Živice, Markovice Dučalovića, Rtara, Dljina i sela Lučana, načinivši ponegde i stopostotne štete na malinama, kupinama, kukuruzu, pšenici, povrću i drugih poljoprivrednih kulturama. Ogromnu štetu, nevreme i grad su načinili i na stambenim i pomoćnim objektima, lomeći krovne pokrivke i prozorska stakla. Uništeni su i brojni plastenici i zaseočki putevi, – ističe Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

IL-dolovic-milivoje-predsednik-opstine-lucani U Lučanima proglašena vanredna situacija
– Za 35 minuta, koliko je otprilike juče trajalo nevreme praćeno gradom, načinjena višemilionska šteta. Samo juče je ispaljeno čak 78 protivgradnih raketa, koje ipak nisu uspele da razbiu gradonosne oblake i smanje obim nastale štete. Od početka godine, opština Lučani je tokom brojnih naleta gradonosnih oblaka do sada ispalila 186 protivgradnih raketa – navodi predsednik Dolović
Predsednik opština Lučani je formirao dve Komisije koje će odmah krenuti u popisivanje nastale štete, posebno na stambenim, pomoćnim objektima i putnoj infrastrukturi, kako bi se pristupilo obnovi i zaštititi prvenstveno kuća od mogućih pljuskova koji se očekuju i u narednim letnjim d

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *