Najmasovnija planinska trka ”Ivanjica TRAIL 2022” održava se 21. i 22. maja (VIDEO)

U Ivanjici će 21. i 22. maja biti realizovana planinska trka ’’Ivanjica TRAIL 2022’’. Učesnici iz čitave Srbije imaće priliku da  fizičku spremnost pokažu na stazama koje će spojiti tri planine Goliju, Javor i Mučanj.

Najduža trka od 66 kilometara trajaće dva dana i biće organizovana etapno sa odmorom za takmičare u Kovilju. Za rekreativce obezbeđene su kraće i staze za šetnju.

Ovo najmasovnije sportsko takmičenje koje će obuhvatiti ruralni i ujedno prirodom najbogatiji deo ivanjičke opštine, biće od velikog značaja za sportsko turističku promociju Ivanjice.

Start trke je sa najvišeg vrha Golije 1833 metra nadmorske visine, trči se dobrim putem (seoskim, makadamom) bez „tehničkih deonica“… dobra, „brza staza“ se sa vrha Golije, u prvom delu spušta u podnožije planine Javor, do mesta Kovilje na 32 kilometra od starta.

Narednog dana, 22.maja startuje druga etapa koja vodi preko planine Javor i njenog najvišeg vrha, Vasilijin vrh i spomenika čuvenom Majoru Iliću, do planine Mučanj, gde je i cilj , vrh planine  Jerinin grad 1534 nadmorske visine.

Ultra trail trka podrazumeva da takmičare istrče obe etape.

IL-trail-2022 Najmasovnija planinska trka ''Ivanjica TRAIL 2022'' održava se 21. i 22. maja (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *