Dolović opet na čelu opštine Lučani

Na Konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Lučani, koja je održana danas u Lučanima, verifikovani su mandati odbornika Skupštine. Verifikacioni odbor potvrdio je mandate 35 odbornika Skupštine, koji su prisustvovali sednici. Nov saziv Skupštine na osnovu izbornih rezultata lokalnih izbora održanih 03. aprila 2022. godine čine 20 odbornika liste „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, devet odbornika liste grupe građana, „Jedan tim“ , četiri odbornika sa izborne liste „Ivica Dačić -Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma”, dva odbornika sa izborne liste „Pokret za obnovu Kraljevine Srbije“.
Na prvoj konstitutivnoj sednici izabrana je predsednica Skupštine opštine Lučani Vesna Stambolić, profesor narodne odbrane iz Lučana, koja će Skupštinom predsedavati u naredne četiri godine. Za zamenika Skupštine opštine Lučani odbornici su izabrali Zorana Plazinića iz Guberevaca, koji je u devet mandata bio odbornik SO Lučani.Za sekretara Skupštine na današnjoj sednici izabran je Jovan Kovačević, diplomirani pravnik iz Guče, koji je do sada bio na mestu direktora Kulturnog centra opštine Lučani.

IL-skupstina-LU- Dolović opet na čelu opštine Lučani IL-Stambolic-Lucani- Dolović opet na čelu opštine Lučani
Od 13 sati usledilo je održavanje sledeće skupštinske sednice na kojoj će biti izabrana izvršna vlast opštine Lučani, odnosno predsednik opštine, njegov zamenik i Opštinsko veće opštine Lučani.

IL-dolovic-milivoje-predsednik-opstine-lucani Dolović opet na čelu opštine Lučani

Milivoje Dolović koji je u prethodnom mandatu bio predsednik opštine Lučani, ponovo je izabran na tu dužnost, tokom današnje skupštinske sednice opštine Lučani. Za zamenika predsednika izabran je Miloš Jovičić koji je i do sada obavljao tu funkciju dok su za članove Opštinskog veća izabrani Slobodan Nešovanović, Mijomir Stojanović, Slobodan Milić, Stevan Ivanović, Miodrag Miletić, Biljana Plazinić i Milivoje Rajović.
Zahvaljujući se na ukazanom poverenju odbornika, predsednik Milivoje Dolović je istakao da očekuje kvalitetan i sadržajan rad kao i konstruktivnu međusobnu saradnju svih odbornika.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *