Ivanjičani potpisali ugovore za nove traktore – projekat Ministarstva poljoprivrede i Svetske banke (VIDEO)

Na inicijativu Ministarstva poljoprivrede a u okviru konkrusa Svetske banke za dodelu sredstava namenjenih  voćarima,  juče je 29 Ivanjičana potpisalo ugovore za nove traktore i poljoprivrednu mehanizaciju. Ukupna vrednost investicija u individualnom poslovnom planu iznosi u dinarskoj protivvrednosti od 20 000 do 50 000 eura, tačnije, minimalni iznos bespovratnih sredstava od 10 000 do 25 000 eura.

Kroz ovaj projekat pružena je mogućnost  dobijanja  bespovratnih  sredstva u iznosu od 50 odsto od ukupne vrednosti investicije (sa PDV-om), 40 odsto se kreditno  finansira iz kredita sa poslovnim bankama uz svega 10 procenata sopstvenog učešća, za realizaciju projekata kojim će se unaprediti poljoprivredna proizvodnja  gazdinstava i učestvovati u razvoju konkurentnosti poljoprivrede u Republici Srbiji.

IL-potpisivanje-ugovora-traktori- Ivanjičani potpisali ugovore za nove traktore - projekat Ministarstva poljoprivrede i Svetske banke (VIDEO)

Poljoprivredni proizvođači iz Ivanjice kažu da im je konkretna pomoć države od ogromnog značaja jer će im olakšati rad i unaprediti proizvodnju. Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je i drugi Javni poziv za podnošenje prijava u okviru projekta konkurente poljoprivrede Srbije u 2022. godini. On se ovog puta odnosi na stočare koji pod istim uslovima mogu aplicirati do 23. februara.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *