Godišnja skupština Društva pčelara iz Ivanjice (VIDEO)

Ivanjičko Društvo pčelara održalo je u Plavoj sali Doma kulture, redovnu godišnju skupštinu na kojoj su sagledani rezultati njihovog rada  a razgovaralo se i o dugogodišnjem problemu aktivnog učešće u radu udruženja. Prosečna starosna struktura članova Društva pčelara je oko 58 godina što govori da mladi nisu zainteresovani da se aktivno uključe u rad.

Na današnjoj skupštini ocenjeno je da se svest pčelara o značaju učlanjenja u Društvo mora podići na viši nivo, jer su prednosti mnogobrojne.

Okupljenim pčelarima iz Ivanjice  predavanje je održao kolega, Janoš Balint iz Zrenjanina, koji ima nekoliko hiljada košnica i vrhunski je stručnjak u oblasti pčelarstva.

IL-Godisnja-skupsstina-pcelara-txt Godišnja skupština Društva pčelara iz Ivanjice (VIDEO)

Pčelari su se složili da je važno  da složno, zajednički nastupaju u cilju sopstevnih interesa jer će pomoć lokalne samouprave i države lakše ostvariti kroz udruženje.

Pčelari se pridružili Crvenom krstu Ivanjica

Na današnjoj skupštini Društva pčelara iz Ivanjice dogovoreno je da svi postanu članovi Crvenog krsta Ivanjica jer  če na taj način aktivno učestovati u humanom radu ove organizacije.

IL-Godisnja-skupsstina-pcelara- Godišnja skupština Društva pčelara iz Ivanjice (VIDEO)

You may also like...

1 Response

  1. Dragan kaže:

    Čast ovoj dami, gde su one što uzeše košnice i pčele, verovatno prodale.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *