Opština Lučani znatno uvećala ulaganja u verske objekte

Tokom ove godine iz budžeta opštine Lučani je izdojeno osam miliona dinara što je značajno povećanje u odnosu na prethodnu, kada je za sve crkvene opštine ukupno izdvojeno 1,4 miliona dinara.
Najpre je za sedam crkvenih opština podeljeno po 500 hiljada dinara a zatim je opredeljeno po milion dinara za nastavak izgradnje crkava u Gornjoj Kravarici i Velesu i dvaipo miliona dinara za kupovinu tri crkvena zvona za crkvu u Lučanima.
Navedene crkvene opštine imaju rok od 120 radnih dana da upotrebe uplaćena budžetska sredstva u cilju okončanja započetih investicija. I samim tim unapređenja verskog života.
„Intenzivniji program investiranja crkvenih opština u prvom redu je usmeren na očuvanje vere i duhovnosti, ali ima za cilj jačanje i zadržavanje mladih verskih porodica u svim naseljenim mestima u našoj opštini“ – rekao je predsednik opštine, Milivoje Dolović.

IL-Lucani-opstina Opština Lučani znatno uvećala ulaganja u verske objekte
Dolović navodi da je opština i do sada bila dobar partner sa ovdašnjim crkvama i manastirima, zajedno sa brojnim privrednim subjektima, posebno iz Lučana a koji su značajno finansirali i pomagali obnovu postojećih i izgradnju novih crkava na teritoriji opštine Lučani.
„Zahvaljujem se svim našim privrednim subjektima i pojedincima koji nesebično pomažu naše crkve. Ono što je zasigurno je da svi zajedno služimo istom cilju, očuvanju i unapređenju života naših sugrađana od duhovnog do svih drugih“- istakao je predsednik opštine.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *