Većnici u Ivanjici razmatrali i drugi rebalans opštinskog budžeta (VIDEO)

Centralna tačka današnjeg zasedanja Opštinskog veća u Ivanjici bila je vezana za drugi rebalans bužeta gde je ukupan iznos tekućih prihoda uvećan za 40 miliona dinara.  Zahvaljujući resornim ministarstvima u bužet se slilo 16,6 miliona za atarske puteve,3 miliona za mere energetske efikasnostii i 4 miliona za sanaciju klizišta Robaje. Na uvećeanje prihoda uticalo je i ogromno interesovanje građana za učešće u izgradnji puteva pa su ovo najveći budžetski prihodi koje je opština Ivanjica u jednoj godini ostvarila.

Većnici su razmatrali i subvencije za poljoprivrednike u iznosu od 5,5 miliona dinara, na koje je pravo ostvarilo 124 Ivanjičanina, a preostalih 7,5 miliona izmenom plana podrške biće namenjeno kupovini hrane za junice u maksimalnom iznosu od 24 000 dinara po grlu.

IL-vece2 Većnici u Ivanjici razmatrali i drugi rebalans opštinskog budžeta (VIDEO)

U okviru dnevnog reda Veća razmatrao se Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja JKP“Ivanjica“ , kao i predlog Odluke o zoohigijeni i držanju životinja u Ivanjici, i kontrola i smanjenja populacije napuštenih pasa i mačaka . Predlog Odluke o ispunjenosti uslova za dodelu podsticaja i utvrđivanju preliminarne rang liste, program razvoja Turizma turističke Regije Zapadna Srbija 2020-2025 godine, odluka o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu opštine Ivanjica putem neposredne pogodbe broj 464-9/2021 – 01,rešenje o obrazovanju komisije za sprovođenje postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu i rešenje o imenovanju Komisije za dodelu studentskih stipendija i stipendija za učenike talente, takođe su dobili podršku većnika.

Razmatran je i  izveštaj o radu Predškolske Ustanove „Bajka“ Ivanjica i godišnji plan rada za 2021/2022 godinu. Takođe je usvojena izmena aplikacionog plana Streljačke družine ‘’Boško Perović’’.

You may also like...

1 Response

  1. Andrija M. kaže:

    16.novembar.2021
    Most na Derovcu ?
    Kada će poceti izgradnja mosta na Derovcu?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *