Bogat programski sadržaj za Dane Danila Lazovića u Priboju (VIDEO)

Ovogodišnji, osmi po redu, festival „Dani Danila Lazovića“ održaće se u Priboju od 22. do 25. septembra. Posle jednogodišnje pauze koja je bila uzrokovana pandemijom korona virusa, ove godine Festival ponovo živi u Priboju, gradu poezije.

Festival „Dani Danila Lazovića“ posvećen je očuvanju sećanja na lik i delo barda našeg glumišta Danila Lazovića i govorenju poezije. Svake godine studenti iz naše zemlje i regiona takmiče se u kazivanju poezije.

Pobednik osvaja nagradu „Povelja Danilo Lazović“ i novčani deo nagrade. Ovogodišnji stručni žiri čine: prof.dr Radovan Knežević, predsednik stručnog žirija, Svetlana Drinjaković, producent, filmski i televizijski reditelj, Mina Lazarević, glumica, Andrija Milošević, glumac i Angelina Lukić, glumica i organizator smotre „Pesniče naroda mog“.

 

Direktor festivala Milorad Miki Damjanović pozvao je ljubitelje poezije, kao i sve poštovaoce kulturnih događaja, da budu gosti Priboja u narednim danima. On je istakao da će se studenti sa svih jedanaest akademija dramskih umetnosti iz regiona (Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije) 25. septembra nadmetati u govorenju poezije. Damjanović je izrazio veliku zahvalnost opštini Priboj koja je pokrovitelj Festivala, Domu kulture „Pivo Karamatijević“ Priboj (osnivaču) i Zavičajnom muzeju na nesebičnoj podršci svih godina postojanja Festivala.

 

IL-dani-danila-lazovica Bogat programski sadržaj za Dane Danila Lazovića u Priboju (VIDEO)

U bogatom četvorodnevnom programu publika će biti u prilici da uživa u pozorišnim predstavama, performansima, muzičkim programima i završnoj, takmičarskoj, večeri na kojoj će gost glumac festivala biti Andrija Milošević, muzički gost Mina Lazarević, dok će domaćin ovogodišnjeg festivala biti glumac Andrija Kuzmanović.

PROGRAM 8. FESTIVALA „DANI DANILA LAZOVIĆA“

Sreda 22. septembar

19.00 časova Zavičajni muzej

Otvaranje izložbe „Senke uspomena“, autora Lazara Đembera, Galerija „Nadežda Nada Vitorović“

Otvaranje festivala, koncert starogradske muzike (učestvuju Zorana Iđuški, vokalna solistkinja, Iva Štrljić i Tijana Maksimović, glumice, Nenad Ljubenović, harmonika)

20.30 časova Dom kulture „Pivo Karamatijević“ Priboj

Predstava „Ručni rad“ (igraju: Dara Džokić, Isidora Minić, Branka Šelić)

Četvrtak  23. septembar „DAN KABAREA“

19.00 časova Zavičajni muzej Priboj

„Ljubavni vremeplov“ (igra Vesna Stanković, klavir Vladimir Preradović Lord)

20.30 časova Dom kulture „Pivo Karamatijević“ Priboj

„Kao da sam te sanjao“ (igraju Vladan Savić i Kristina Savić)

Petak 24. septembar

19.00 časova Zavičajni muzej Priboj

Promocija knjige i filma „Pobeda sebe“, pesnika Marka Miloševića

20.30 časova Dom kulture „Pivo Karamatijević“  Priboj

Predstava „Mirna Bosna“, Kamerni teatar 55, Sarajevo

Subota 25. septembar

19.00 časova Dom kulture „Pivo Karamatijević“  Priboj

Koncert gudačkog kvarteta „Kameleon“  ispred Doma kulture Priboj

20.00 časova Dom kulture „Pivo Karamatijević“  Priboj

Takmičarsko veče (nadmetanje studenata u govorenju poezije, gost glumac Andrija Milošević, muzički gost Mina Lazarević, voditelj programa Andrija Kuzmanović).

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *