Ivanjica: Procenat zaraženih u danu prelazi šezdeset odsto

Epidemiološka situacija u Ivanjici je sve gora. Juče je procenat novozaraženih bio preko 60 odsto, tačnije od 117 testiranih 74 nalaza su bila pozitivna. Kako kažu u Higijensko epidemiološkoj službi Doma zdravlja najveći problem su masovna okupljanja, svadbe i druge proslave kao i nepoštovanje propisanih mera zaštite od virusa COVID-19.

-Imali smo  sa jedne svadbe oko stotinu ljudi koji su se javili u Dom zdravlja sa simptomima sličnim virusu korone. Sve je veći broj pozitivnih pacijenata, ambulante su pune, lekari i drugo medicinsko osoblje rade bez predaha. Situacija nije dobra i po ko zna koji put apelujemo na građane da se vakcinišu kako bi zaštitili sebe, svoje okruženje a na kraju i zdravstveni sistem koji je preopterećen.- rekao je načelnik Higijensko-epidmiološke službe Doma zdravlja, dr Milorad Dramičanin.

Il-korona-virus-1-1 Ivanjica: Procenat zaraženih u danu prelazi šezdeset odsto

Danas je prvu dozu vakcine protiv virusa COVID-19 primilo trinaestoro Ivanjičana, dok je trenutno najveće interesovanje za treću dozu.

You may also like...

4 Responses

  1. Štrumph Mrgud kaže:

    Kakva ljudska prava? Osnovno ljudsko pravo je pravo na život, pa tek onda “raznorazne slobode” Šta reći o takvim osobama? Savesti nemaju, dovode u opasnost druge. Zabranite ta masovna okupljanja!!! Kada je narod protiv bilo koje vlasti, ti isti zabranjuju okupljanja do 10 ljudi, a sada preko 500. Pa, da li je to normalno? Ne volim ni jednu vlast (svi su isti), ali imajmo mozga da štitimo i sebe i druge!

  2. Štrumph Mrgud kaže:

    Dokada više N.N. N.N. se šetaju, N.N. na veseljima.Treba reći taj i taj i gotovo i pravac izolacija, oporavak pa u vaspitno popravne ustanove. Prošle godine su se mere mongo bolje poštovale i kada sam ja dobio koronu iz izolacije obavestio sam telefonom sve ljude sa kojima sam bio u kontaktu i ceo komšiluk da svi znaju. Zašto kriti i misliti samo o sebi. Takve osboe koje znaju da su poztivni i idu kao “veliki prijatelji” na raznorazna veselja, poslati na psihijatrijska ispitivanja i dobijene rezultate iskorisiti za buduća vremenena.

  3. Aktivista - pesimista kaže:

    Ovo sve govori kakav smo mi narod.
    Tito je bio u pravu. Batina je iz raja izašla. Danas smo u vreme ‘demokratije’ odnosno anarhije, batinu kobajagi zamenili zakonom. E taj aljkavi zakon danas niko ne poštuje. Već svak radi kako mi se navije.
    Ovakva anarhija nije svojstvena zrelim narodima.

    • Klijent kaže:

      Evo i dokaza,
      Osoba N.N. znajući da je zaražena koronom i da treba da bude u izolaciji, otišla na svadbu.
      Pa pitali se neko ima li ona uopšte savesti?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *