Gromovići: ”Mnogo nam je teško da molimo za pomoć ali nemamo rešenje”

IL-gromovic-dragan Gromovići: ''Mnogo nam je teško da molimo za pomoć ali nemamo rešenje''

Život četrdesetogodišnjeg Dragana Gromovića iz Crvene gore kod Ivanjice promenio se u sekundi kada je doživeo tešku saobraćajnu nesreću pre osam meseci. Zadobivši povrede kičmene moždine i nerava između četvrtog i šestog pršljena ostao je vezan za invalidska kolica.

IL-gromovic-mirjana-ivanjica Gromovići: ''Mnogo nam je teško da molimo za pomoć ali nemamo rešenje''

Dragan živi sa suprugom Mirjanom, tri i po godišnjom ćerkom Andrijanom i majkom Stanom, koje svakodnevno, pored obaveza u poljoprivredi, brinu o tome da mu daju lek na vreme, da ga nahrane i, uz nečiju pomoć, okupaju.

Međutim, ono što porodici Gromović najviše otežava normalno funkcionisanje jeste kuća koja nije adaptirana za invalidska kolica. Pragovi na ulazima soba, skučene prostorije, kupatilo u koje invalidska kolica jedva da mogu i da stanu, kao i stepenice na ulazu u kuću ne dozvoljavaju Draganu da se samostalno u kolicima kreće kroz prostor u kom boravi.

Jedina od čijeg rada trenutno žive članovi porodice jeste Draganova majka Stana.

IL-gromovic-mama Gromovići: ''Mnogo nam je teško da molimo za pomoć ali nemamo rešenje''

„Teška sudbina je zadesila našu porodicu. Snaja Mirjana se ne odvaja od sina, jer on sam ne može ni da se pomeri. Pored sve brige o njemu, snaja nije u mogućnosti da odvoji vreme za bilo kakav posao. Mi u donjem delu kuće imamo veliki prostor, ali, nažalost, nemamo novca da ga uredimo kako bi Dragan mogao bar osnovne funkcije da obavlja sam.“- kaže Stana.

Draganova supruga Mirjana kaže da je podnela zahtev za tuđu negu i pomoć, ali im još uvek nije stiglo rešenje.

„Dragan je uvek brinuo o čitavoj porodici, a sada je spao na naše ruke. Nisam ni slutila da će nas zadesiti ovakva nesreća, osećam se bespomoćno jer niti mogu da pomognem mužu mnogo, niti od brige o njemu mogu da postignem bilo šta drugo. Zato molim ljude dobrog srca da nam pomognu koliko mogu da adaptiramo donji prostor, jer kada bi moj muž mogao da se kreće samostalno, ide sam u kupatilo i obavlja druge osnovne funkcije, ja bih mogla da obezbedim više novca u nadnici, i posvetim se detetu“- kaže Mirjana Gromović.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete porodici Gromović da prikupi dovoljno novca za građevinski materijal i opremanje dela kuće u kom bi Dragan bio bar malo samostalan pomozite uplatom na namenski račun Komercijalne banke:

205-9011007685410-32 Mirjana Gromović

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *