Kancelarija za mlade u Ivanjici organizuje besplatne IT i WEB kurseve programiranja

Na konkursu u oblastima omladinskog sektora koje je raspisalo Ministarstvo omladine i sporta RS za jedinice lokalne samouprave, opštini Ivanjica i lokalnoj Kancelariji za mlade odobren je projekat pod nazivom „Uspostavljanje Centra za razvoj inovacija u zapošljavanju i tehnološkog preduzetnišva“.

Cilj projekta  je uspotavljanje „Centra za ravoj inovacija i tehnološkog preduzetništva“ u okviru Kluba za mlade opštine Ivanjica kroz izradu i razvoj njegovog programa radi unapređenja zapošljivosti, zaposlenosti i preduzetništva kod mladih.

Planirano je da se u narednom periodu realizuje 5 IT i WEB kurseva programiranja, a to su: Java Script (početni nivo), HTML (početni i napredni nivo), SEO optimizacija i Word Press.

Izrada interaktivnih web sajtova kao i web aplikacija jedno je od najpopularnijih zanimanja današnjice, a nezadrživi razvoj web tehnologija i interneta samo će još više povećati potražnju za stručnjacima koji se bave frontend JavaScrip programiranjem. Frontend programeri zaduženi su za kreiranje, programiranje i prilagođavanje kompletnog vizuelnog identiteta sajta ili web aplikacije. Drugim rečima, njihov posao je da obezbede funkcionalnost i interaktivnost svih elemenata koje vidite na jednoj web stranici. S druge strane, uloga frontend programera jeste i da osmisle dizajn korisničkog interfejsa koji će biti prilagođen različitim uređajima, ali i korisnicima.

il-kURS-kzm Kancelarija za mlade u Ivanjici organizuje besplatne IT i WEB kurseve programiranja

Kursevi će biti realizovani u saradnji sa Akademijom Oxford, čija će stručna lica, profesori biti zaduženi za vođenje istih.

Učesnici, po završetku kursa, će dobiti sertifikat od strane licencirane Akademije  da su osposobljeni za rad u oblasti kojom se bavi kurs.

Pozivamo mlade naše opštine da se prijave i uzmu učešće na kursu i tako steknu znanja i veštine koje će im omogućiti usavršavanje, lakše zaposlenje ili otpočinjanje sopstvenog biznisa.

Na kurseve se mogu prijaviti svi mladi od 15 do 30 godina. Broj polaznika je ograničen, a prednost imaju oni polaznici koji se prvi prijave. Pomenuti kursevi su BESPLATNI.

Prijave za kurseve se mogu slati na mejl adresu [email protected], putem fejsbuk stranice Mladi Ivanjice – Kancelarije za mlade, instagram naloga kzm_ivanjica  ili na brojeve telefona 064-8899486 i 065- 8911585.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *