Odlučeno: Sabor trubača od 13. do 15. avgusta

Sabor trubača u Guči biće održan od 13. do15. avgusta uz pridržavanje svih predviđenih mera vezanih za zaštitu od virusa COVID19. Kako nezvanično saznajemo Krizni štab dao je saglasnost za održavanje najveće trubačke fešte na Balkanu.

Organizatori Sabora najuavljuju pravi muzički spektakl uz očuvanje izvornih vrednosti ove manifestacije.

-Maksimalno ćemo se truditi da na prvom mestu očuvamo zdravlje svih saboraša pa ćemo zbog toga poseban akcenat staviti na sve mere zaštite koje su propisane od strane Kriznog štraba. Cilj nam je da ljudi dođu u Guču, dobro se zabave ali i da iz Guče odu zdravi i nasmejani.- rekao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

IL-Goran-Bregovic-Guca Odlučeno:  Sabor trubača od 13. do 15. avgusta

Direktor Turističke organizacije Dragačevo, Bili Vulović, kaže da je sve spremno za ovogodišnji Sabor i siguran je da će posetioci biti oduševljeni programskim sadržajima i duhom ove male srpske varošice koji posebno dolazi do izražaja u dane Sabora kada se na licima domaćina jasno vidi srdačna dobrodošlica.

-Pažljivo smo birali sve programske sadržaje jer nam je cilj da trubu vratimo izvornim vrednostima. Sabor mora ostati prepoznatljiv po nadmetanju trubačkih orkestara koji su Guču i proslavili a svi dodatni programi takođe se oslanjaju na duh tradicije. Sigiran sam da će ovogodišnji Sabor oboriti sve rekorde po pitanju kvaliteta i dobre zabave pa stoga pozivam ljubitelje da nam se pridruže u Guči od 13. do 15. avgtusta.-rekao je Vulović.

Na ovogodišnjem Saboru trubača nastupiće Simfonijski orkestar RTS sa šefom dirigentom Bojanom Sudžićem, predviđen je i koncert Gorana Bregovića, a u duhu tradicije zasviraće i Dejan Petrović, Boban i Marko Marković, Dejan Lazarević.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *