Turisti u Ivanjicu stižu sa svih strana – u planu novi sadržaji (VIDEO)

Zbog prirodnih lepota i svega što Ivanjica, mala srpska varoš smeštena na obalama Moravice, nudi turistima, smeštajni kapaciteti gotovo da su popunjeni. U Turističkoj organizaciji kažu da ove godine vlada veliko interesovanje prvenstveno za seoski , sportski ali i zdravstveni turizam.

Osim novih pešačkih staza i uređenja lokaliteta sa fenomenalnim pogledom na netaknutu prirodu Golije, Mučnja i Javora, planirano je i uređenje samog gradskog jezgra, rušenje javnog toaleta na ulazu u gradski park i postavljanje vidikovca. U prvom navratu na ovom potezu biće stavljene klupe i česma a nakon toga se očekuje i dodatno proširenje.

Kako navodi  v.d. direktora TO Ivanjica, Janko Grbić,  do kraja avgusta treba da se uredi i prostor u malom parkiću gde je planirano osvetljenje znaka, uređenje zelenih površina, nove klupe i žardinjere sa cvećem.  Zbog velikog interesovanja turista radi se i na proširenju smeštajnih kapaciteta.

Najviše posetilaca Ivanjica ove godine očekuje za Nušićijadu koja bi ukoliko to dozvoli epidemiološka situacija trebalo da se održi od 26. do 29. avgusta.

IL-Rimski-most- Turisti u Ivanjicu stižu sa svih strana - u planu novi sadržaji (VIDEO)

 

You may also like...

1 Response

  1. Ana kaže:

    Sramota je sta mi nudimo turistima… jos umesto sajmiste da iskoriatimo za neki zabavbibsadrzaj mi pravimo treci fudbalski teren… smestajni kapaciteti nisu veliki zato je smestaj popunjen…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *