Grad opustošio nekoliko sela u Lučanima (VIDEO)

U jučerašnjem nevremenu koje je zahvatilo deo opštine Lučani najveću štetu pretpeli su malinjaci, zatim zasadi pod jagodama, kupinama kao i drugo voće. Krupan grad padao je oko dvadeset minuta i zahvatio je sela Goračići, Guberevci, Grab i deo Rogačice. Po rečima predsednika opštine Lučani, Milivoja Dolovića, ispaljeno je 105 protivgradnih raketa što je sigurno umanjilo posledice nevremena ali nažalost ne u potpunosti.

-Iako su protivgradni strelci reagovali na vreme ipak nismo uspeli u potpunosti da se izborimo sa gradonosnim oblacima. Do danas je isplajeno 311 protivgradnih raketa što je ogroman broj ako se uzme u obzir da smo prošle godine iskoristili tek 63 rakete.-rekao je Dolović.

Meštani kažu da je grad obrao maline pre njih tako da je sav trud i rad u njivama, otišao u nepovrat.

IL-Grad-Lucani-unisteni-malinjaci Grad opustošio nekoliko sela u Lučanima (VIDEO)

-Mnogo smo uložili, nadali se ove godine da nešto zaradimo jer je cena dobra, ali sve je propalo. Stabljike izlomljene, rod ubijen, strašno…-pričaju ljudi čije njive su bile na udaru gradonosnih oblaka.

Lokalna samouprava odmah je formirala komisiju koja je izašla na teren i u naredna dva do tri dana znaće se konkretnije koje su posledice jučerašnjeg nevremena u Lučanima.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *